Stefan Sundström – Domedagspredikan på Hjalmar Bergman Teatern

Av den 1 november, 2019

Under hösten 2019 blir det soloturné med ny musik, både albumet och turnén har fått namnet ”Domedagspredikan”.

Han har en välgrundad plats i den svenska vistraditionen, Stefan Sundström. Med vardagsrealistiska, underfundiga texter har Sundström kommenterat både samhället och den lilla människan. Alltid med hjärtat på rätta stället.

Genom hans visor och texter har vi fått möta figurerna Jan Banan, Gubben Grå och Sabina. Men vi har också fått möta oss själva och med glimten i ögat sett hur livet ibland tar sina språng.

Sommaren 2018 åkte Stefan Sundström Packmopedsturnén tillsammans med Göran Samuelsson och Anna Stadling och inte minst det rutinerade bandet bestående av Bengan Blomgren (gitarr), Nikke Ström (bas), Bengt Bygren (klaviatur) och Johan Håkansson (slagverk). Totalt 7 orter besökte sällskapet.

——————–

”Jag fick ett brev av Gud häromdan. Han är trött. Som fan. Dricker för mycket och har gått upp i vikt. Nu säjer han att han skiter i det här.

-Nu har jag gjort så gott jag kan. Ni som sitter där och gnäller och klagar över hur världen ser ut, gör det bättre ni då. Jag drar nu. Lycka till jävla idioter.

Skrev han.

Det är ju en slags Domedag dårå. Men Domedagen har kommit många gånger. Till Palestina. Till Syrien, Afghanistan och Vietnam.

Den har gått över världen som fyra ryttare rider, och medans proppmätta borgare har suttit och ätit ananas och järpe bakom stängda och lösenordsskyddade Instagramkonton, har den skördat sina offer.

Det vore väl konstigt om inte Domedagen en dag också knackade på här?

Gud har bangat ur och det är bara vi som kan göra nåt. Det är vi som har ansvaret nu. Under tiden, medans vi begrundar detta, åker jag runt och sprider lite panik i Sveriges köpcenter. Kan ju bli lite mysigt till och med, det var länge sen jag var ute och spelade mina egna låtar.

Jag gillar ju Sabina. Och Jan Banan.

Tror jag ska ha med mej lite grönsaksfröer som jag kan byta med er . Det är viktigt nu, att våra livsmedels DNA-koder sprids på flera händer, om Domedagen skulle knacka på hos mej så har samma slags fröer som går upp i rök hos mej överlevt hos dej.

Men mest ska det bli underhållning. Ansvaret får vi ta dan efter.”

– Stefan Sundström våren 2019

——————–

Om Stefan Sundström
Stefan är mångfaldigt prisbelönad vispopartist sedan 30 år.

Hans stora intressen förutom musik och skrivande är odling, husbehovsfiske och framställning av livsmedel.

Och snus.

——————–

Domedagspredikan på Hjalmar Bergman Teatern Onsdag 6 November 2019!

» Mer information här «

Musik | Domedagspredikan på Hjalmar Bergman Teatern
Örebroguiden

Källa Conventum

You must be logged in to post a comment Login