Stärkande nyheter från SKINCITY skincare för den känsliga huden

Av den 1 oktober, 2020

Enligt en undersökning bland våra SKINCITY skincare-kunder, upplever 40% av de tillfrågade att de har en känslig hud. Den känsliga huden blir lätt irriterad och kan kännas stram samt reagerar ofta på olika typer av påfrestning såsom värme, kyla, sol och torr luft.

För många med känslig eller reaktiv hud kan det vara svårt att hitta en hudvårdsrutin som lugnar och stärker huden och samtidigt aktivt jobbar på hudtillstånd som pigmenteringar, linjer och förlorad spänst.

Med detta i åtanke har SKINCITY skincare utvecklat tre produkter specifikt för den känsliga huden – nycklar i en resultatinriktad och barriärstärkande rutin.

Milky Moisture Enzyme Peeling är en mild och mjuk exfoliering i cremeform som förbättrar hudstrukturen, ökar hudens förmåga att binda fukt och stärker hudens barriär. Små korn av cellulosa peelar försiktigt huden, medan enzymer från papaya och mango löser upp bindningarna mellan gamla hudceller. Peelingen innehåller även barriärstärkande och närande squalane (växtbaserad), beta-sitosterol samt lugnande havreolja. Berikad med allantoin och centella asiatica som verkar lugnande på en irriterad hud.

Milky Moisture Toner är ett djupt återfuktande ansiktsvatten som stärker, lugnar och balanserar huden samt förbereder den för kommande aktiva produkter i hudvårdsrutinen. Lugnande havreolja samt vitamin F och B5 balanserar huden medan hyaluronsyra, biosackarider och Sodium PCA återfuktar på djupet. Extrakt från kamomill, centella asiatica och lakritsrot lugnar irritationer och reducerar rodnad samt jämnar ut hudtonen för en klar hud med lyster. Doftfri formula med pH-värde 5,5.

Peptide Strength Second Concentrate är ett unikt serum med 9 olika peptider som tillsammans agerar på flera olika hudtillstånd såsom fuktförlust, ojämn hudton, pigmenteringar, förlorad spänst samt fina linjer och rynkor. Peptiderna, tillsammans med aminosyror kommunicerar med hudens celler samt hjälper till att stimulera huden egen reparationsprocess. Tillsammans med två olika molekylvikter av hyaluronsyra samt multipla antioxidanter blir detta serum en multifunktionell behandling för alla hudtyper. Den sammetslena formulan är lättabsorberad och dermatologiskt testad – idealisk för en känslig hud.

Skönhet | Stärkande nyheter från SKINCITY skincare för den känsliga huden
Örebroguiden

Källa Skincity

You must be logged in to post a comment Login