Stark 80’talsnostalgi med Lustans Lakejer

Av den 21 november, 2016

I fredags besökte de gamla syntlegenderna Lustans Lakejer Örebro och Frimis Salonger, man hade matchat in spelningen bra med Kents sista spelning och många passade på att avsluta kvällen med en ordentlig dos nostalgi.

Jag hade hört namnet passera mig i mitten på 80’talet, men då synteran aldrig varit något som intresserade mig att sitta hemma i soffan och lyssna på, även fast jag gjort försök så har det stannat där.

Så med kort varsel lyssnade jag in mig och blev svalt nyfiken vill jag påstå, när bandet äntrade scenen och den ena keyboardisten, med käpp fördes på scenen tänkte jag: ooo nej!!!

Jag har sett gamla stofiler stå och fila på gamla hits förr och jag var rädd att nu var det dags igen, men jag håller fortfarande fast vid att sådan här musik inte ska lyssnas på i soffan för den ska upplevas live.

Det var länge sedan jag upplevde en sådan publikkontakt och närvaro från ett band, som det Lustans Lakejer levererade.

Musikaliskt märks det att dom vet vad de handlar om, de är tajta, distinkta och levererar verkligen.

Framför scenen var publiken som tagna tillbaka i tiden då bandets storhetsdagar var på allas läppar och jag erkänner, nog kände jag igen några låtar och kunde knappt stå still när dom hårda syntarna sparkade igång refrängerna.

Det här var nostalgi på hög nivå och jag gillade det.

Lustans Lakejer får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Bilder från spelningen.

Pelle Andersson, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login