Standup-legendaren Lennie Norman till Askersund på intim turné

Av den 5 oktober, 2020
Fotograf: Magnus Elfqvist

Speciella tider kräver speciella ideér, så varför inte nu ta med sig trettio års erfarenhet och börja om i liten skala! Det känns läskigt, utmanande och framförallt jävligt inspirerande! Vi ses med fysisk distans och social närhet! Ps. Hur många gör en turné hösten 2020? Jo, jag!, berättar Lennie Norman

Det här är Lennie Norman: ”Lite kul skall vi väl ändå ha!”

Lennie Norman, en av dem stora veteranerna inom svensk stand up ger sin underhållande och skarpsynta syn på tillvaron.

Han började sin artistiska karriär i mitten på 60-talet med popgruppen Road Workers. 1969 började han som basist i Charlie Norman Show, där han medverkade i krogshower, folkparksturneér och på över 15 album. 1989 började han som en av Sveriges första stand-up komiker och fick ett snabbt genombrott. Under åren har han hunnit göra LP, CD, video och ett otal tv-jobb, bland annat gjorde han över hundra direktsända ”Måndagsklubben” tillsammans med Claes Malmberg på 90-talet. För några år sedan reste han land och rike runt med föreställningen ”Gammal är äldst” tillsammans med Babben Larsson och Adde Malmberg. Även Robert Wells har fått användning för hans humor vid otaliga tillfällen.

2011 kom han ut med humorboken ”GUBBVARNING” och 2013 kom ”Mera Gubbvarning” böckerna har sålts i över 70 000 exemplar.

2012 gjorde han en bejublad show på restaurang Tyrol i Stockholm tillsammans med Björn Skifs. ”Lennie Skifs. Stil crazy”

2018 gjorde han ”Gubbvarning Live”, en live-version av böckerna på teatrar runt om i Sverige. Den föreställningen var ute på sin femte runda mars 2020.

Fredag 13 November kommer standuplegendaren Lennie Norman till Sjöängen, Askersund

Nöje | Standup-legendaren Lennie Norman till Askersund på intim turné
Örebroguiden

Källa Kulturaktiebolaget

You must be logged in to post a comment Login