Stadiga mobilfilmer i alla lägen

Av den 12 april, 2018

Zhiyuns motordrivna stabilisator Smooth 4 ger möjlighet att få närmast professionell filmkvalitet med mobilen, den har finesser man annars bara hittar i betydligt dyrare stabilisatorer för systemkameror!

Mobiltelefoner används i allt större utsträckning för att skapa videoklipp på YouTube, Vimeo och andra kanaler för rörligt innehåll. Men det är svårt att filma med en mobil, ofta blir videoklippen ryckiga och fulla av irriterande skakningar. Det problemet löser den motordrivna, 3-axliga stabilisatorn Zhiyun Smooth 4. En så kallad gimbal, som förvandlar din mobiltelefon till en professionell filmkamera och hjälper dig att skapa stadiga och jämna inspelningar i alla slags situationer.

Passar även plus-modeller
Den justerbara telefonhållaren i Smooth 4 kan ställas in på en maximal bredd på 85 mm, vilket gör stabilisatorn kompatibel med de flesta mobiler på marknaden, även plus-modeller med skal monterat. Till exempel iPhone 8+ och Samsung Galaxy S9+.

Monteringen och balanseringen är enkel och de högkvalitativa kompositmaterialen och den ergonomiska designen gör Smooth 4 både tålig, lätt och bekväm att hålla. Ett medföljande ministativ kan användas bland annat då man själv vill vara med i filmerna.

Intelligent motivföljning
Tillsammans med appen Zy Play (iOS och Android) ger Zhiyun Smooth 4 tillgång till en uppsjö av användbara finesser för både videofilmning och fotografering. Vad sägs om intelligent motivföljning (Object Tracking)? Markera ditt huvudmotiv på mobilens skärm och stabilisatorn ser till att det alltid befinner sig kvar i bilden hur du än rör dig. Vill du skapa timelapse-tagningar? Här finns bland annat speciallägena Roll Angle Time-lapse, Motion-laps och Hyper-lapse.

Direktknappar för omedelbar kontroll
Tack vare en innovativ kontrollpanel med direktknappar och ett särskilt skjutreglage på baksidan kan man snabbt och enkelt styra de olika inställningarna och stabiliseringslägena, utan att behöva trycka en massa på telefonens skärm.

Knapparna ger också direktåtkomst till samtliga fotoinställningar som ISO och exponeringskompensation, eller för att växla mellan den främre och bakre kameran, granska inspelat material, sätta på LED-lampan och till och med ta panoramabilder!

Filma med Dolly Zoom!
En viktig nyhet hos Smooth 4 är tillägget av ett lättanvänt zoom- och fokushjul. Det kan användas bland annat för att skapa en så kallad Dolly Zoom- eller Vertigo Shot-effekt. En dramatisk typ av kameraåkning som använts i många Hollywood-filmer ända sedan den klassiska thrillern Vertigo gjorde tekniken berömd 1958! Effekten åstadkoms genom att man rör sig närmare eller längre ifrån motivet samtidigt som man zoomar.

Trycker du in knappen ”Follow Focus” kan du istället använda kontrollhjulet som ett reglage för fokusföljning och justera skärpan manuellt. Med andra ord ännu fler möjligheter för dig som vill sätta en personlig prägel på filmerna!

PhoneGo-läge för snabba scener
Genom att trycka på knappen på baksidan av Smooth 4 kan du aktivera läget ”PhoneGo”. Här frigörs den fulla potentialen hos stabilisatorns alla motorer så att den klarar att hänga med vid snabba rörelser och kameraåkningar, som när man springer eller filmar från en bil, cykel et cetera. Med PhoneGo-läget kan du skapa precis så actionfyllda scener som du önskar!

Lång drifttid och stöd för USB-laddning
De laddningsbara litiumjonbatterierna ger en drifttid på upp till 12 timmar och en batteriindikator ger konstant information om hur mycket ström som finns kvar. Om inte det räcker kan batterierna laddas medan stabilisatorn används, genom att man kopplar en så kallad powerbank till USB-C-kontakten på handtaget.

Rädd att telefonen ska få slut på ström? Ingen fara – Smooth 4 har också en USB-kontakt på själva gimbalhuvudet som du kan använda för att fylla på laddning från stabilisatorns batterier!

Pris och leverans:
Zhiyun Smooth 4 finns i färgalternativen svart och vitt och börjar levereras under månadsskiftet april-maj.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login