Spring för livet i Örebro city

Av den 26 oktober, 2016

Lördag 29 oktober är det dags för antagligen årets mest skrämmande löparlopp ”Run For Your Lives”, här handlar det om att springa, gå eller krypa hela 6 kilometer genom ett zombieapokalyptiskt Örebro City.

Vi kommer förmodligen aldrig att få veta varifrån det i folkmun så kallade Z-viruset kom, var det ett laboratorieexperiment som gick fel eller en slumpmässig mutation?

Vi kan bara gissa. Oavsett så är nu zombie apokalypsen ett faktum och ingen är immun, varken mot viruset eller det dödliga kaosepidemin skapat. Det enda vi för stunden kan göra är att evakuera och rädda som många liv som möjligt till safe zonen mitt i centrum. Myndigheterna har lovat att lösa situationen, så snart som så många som möjligt tagit sig dit. Där kan vi vara säkra. Om vi nu bara kan ta oss dit.

Noterat händelseförlopp

  • Februari: Fall av ovanligt virus rapporteras från Örebro. Personer sätts i karantän.
  • Mars: Media och anhöriga försöker få svar men regeringen lägger locket på. Det handlar om rikets säkerhet.
  • April: Smittskyddsläkare Hans Fredlund meddelar att faran är över. Inga fler fall noterade. Anhöriga är upprörda över bristen på svar.
  • Juni: Regeringen tillsätter efter påtryckning en utredning för att skyndsamt ge svar på virusets art och bakgrund. Inget händer.
  • Juli: Mitt i sommaren hålls en regional, ovanligt stor civilförsvarsövning i Örebro.
  • September: På rekordkort tid klubbas en lagrådsremiss 65 igenom, som ger staten extraordinära rättigheter. Lagen är endast avsedd för kris- eller katastrofsituationer.
  • September: Nya fall av den nu kallade ZB-2 viruset. Minst 15 kända fall rapporteras från regionsjukhuset. Hans Fredlund uppmanar till lugn och att om man känner sig krasslig stanna hemma. Oroade medborgare tar semester och lämnar staden.
  • 10 Oktober: Utan förvarning sätts Örebro i karantän. Ingen får lämna staden. Speciallag 65 införs i Örebro län.
  • 20 Oktober: Militära ”checkpoints” har satts upp över hela staden. Panik sprider sig då safe zones och hela stadsdelar övermannas av smittade.
  • 27 Oktober: Överlevande befolkning som samlats vid ”Gustavsviks Evacuation zone” uppmanas att genast ta sig till centrala safe zonen vid slottet. Innan det är försent.

”Run For Your Lives” är löparloppet som ger dig en verklig anledning att träna. Spring, gå eller kryp 6 km genom ett zombieapokalyptiskt, Örebro city, målet är att ta sig till en safe zone vid slottet. Vägen dit tar dig igenom en upp och nervänd stadskärna, direkt hämtad från Walking Dead, kaotisk och full av hungriga zombies.

Längs banan kommer du ibland behöva göra val. Dessa val kan kosta dig liv, men du har från början tre stycken, dinglande från ditt midjebälte. Zombies kommer att jaga dig och ta dessa.

”Run for your lives” är nervkittlande, men avsett för alla, oavsett ålder och fitness, meningen är att man skall ha kul och få en upplevelse för återstoden av livet.

Vid målet i safe zone startar ”End of the World Party”, en festival öppen för alla.
Vid målgången (safe zone) startar från 16:00 ”End of the world party”. I bästa apokalyptiska anda kommer hela slottsparken att förvandlas till en ”zombieapokalyptisk quarantine zone” med allt vad det innebär. Där är alla välkomna att mingla och ha kul till pumpande musik. Mat, underhållning och aktiviteter finns för alla åldrar och smaker. Löpare, publik och till slut zombies kommer vara där. Alla Örebroare uppmanas att ta del av festivalen och hjälpa till och sparka igång Spökveckan som startar samma dag.

Fritt inträda för alla, alkohol och drogfritt.

”Run For Your Lives” efterfest hålls på Frimis Salonger och börjar kl. 21.00, åldersgräns 18 år!

Läs mer här >>

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login