Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar

Av den 24 februari, 2020

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

– Sommarens mest populära resmål är verkligen en spännande blandning av helt olika restyper. Allt ifrån sol och bad vid Medelhavet, till storstadsbesök i New York, och kombinationen av stad och bad i Bangkok och Thailand lockar svenskarna i sommar, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Svenska resenärer tenderar att boka sommarens semestrar lite senare än för ett par år sedan, men trots detta är januari och februari mycket populära resebokningsmånader då många av sommarens resor bokas in. Utbudet av resor och hotellrum är fortfarande stort, och dessutom finns det ofta fördelaktiga boka tidigt-rabatter att utnyttja.

Mallorca har länge varit ett av svenskarnas mest älskade resmål, men får inför sommarens utlandsresor kliva åt sidan för kroatiska Split med sina många näraliggande badorter.

– Kroatien har blivit en nutida semesterklassiker, med ett stort utbud av både charterresor och flygstolar. Vackra Split är till stor del en bilfri stad, och otroligt mysig att promenera omkring i. De flesta resenärer väljer dock att tillbringa större delen av semestern på någon av de näraliggande öarna eller badorterna längsmed den kroatiska rivieran, säger Katarina Daniels.

Thailand har gått från att vara en vinterdestination till att bli en favorit året runt, och ökar bokningarna inför sommaren ökar med knappt 11 procent. Den mysiga storstadsfavoriten Lissabon är dock sommarens raket, och ökar antalet bokningar med drygt 39 procent. Lissabon är en lagom stor storstad och lockar resenärer med alla typer av semesterönskemål, oavsett om det handlar om sol och bad, gastronomiska upplevelser eller som avstamp för att uppleva andra delar av Portugal.

Mest populära resmål sommaren 2020

  1. Split (3)
  2. Mallorca (1)
  3. Kreta (2)
  4. Bangkok (10)
  5. Rhodos (4)
  6. Cypern (6)
  7. Lissabon (ny)              
  8. Alanya (7)
  9. Malaga (9)
  10. Alicante (10)

Resa | Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar
Örebroguiden

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m den 20 februari 2020 med avresa den 1 juni – 31 augusti 2020.

You must be logged in to post a comment Login