Spel | Star Wars Battlefront släpps nu över hela galaxen

Av den 19 november, 2015

Från den svenska spelutvecklaren DICE, en Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA)-studio, och Lucasfilm Ltd, kommer nu det efterlängtade Tv-spelet Star Wars™ Battlefront™. Spelet har belönats med fler än 50 internationella priser inklusive Best of Show-priset från E3, gamescom, Eurogamer Expo och Tokyo Game Show.

Spelet levererar de episka Star Wars-striderna som fansen alltid drömt om, samtidigt som de kan skapa sina egna minnen. Idag börjar spelet säljas i Sverige till PlayStation®4, Xbox One och via Origin™ till PC

“Star Wars Battlefront är ett spel som skapats av Star Wars™-fans för Star Wars-fans i alla åldrar, berättar Sigurlina Ingvarsdottir, Senior Producer. “Vår vision var att kunna leverera ett spel som på ett autentiskt sätt återspeglade detta fantastiska universum – att låta fansen bege sig in i dessa världar och uppleva fantastisk grafik och otroligt ljud – men det viktigaste av allt – att säkerställa att spelets gameplay var spännande och underhållande”.

I Star Wars Battlefront kan spelarna delta i striderna mellan rebellerna och The Empire som utspelas under samma tidsperiod som den ursprungliga Star Wars-trilogin. Spelet levererar ett brett utbud av Star Wars-upplevelser, med allt från storskaliga multiplayer-matcher för upp till 40 spelare, till spännande offline-äventyr tillsammans med en kompis.

Kör speeder bikes på Endor i halsbrytande hastigheter,  krossa rebellerna i en AT-ST eller AT-AT, ge dig upp i skyarna med Millennium Falcon eller dominera en multiplayer-match som någon av Star Wars-universumets mest ikoniska hjältar eller skurkar – Boba Fett, Leia Organa, Luke Skywalker, Darth Vader med flera.

“VI har gett DICE total tillgång till källmaterialet och till vårt kreativa team, och i sin tur har de genomfört ett helt otroligt arbete med att fånga essensen och känslan från original-trilogin”, säger Ada Duan, Vice President, Digital Business & Franchise Management, Lucasfilm. “I och med releasen av Star Wars Battlefront i November och att Star Wars™: The Force Awakens går upp på biograferna om bara en månad – så kan man konstatera att detta är en bästa tiden någonsin för ett Star Wars-fan.”

Från och med den 1 december, 2015, kan kunder som förbokade Star Wars Battlefront bli bland de första att uppleva Slaget om Jakku, den helt avgörande stunden då New Republic konfronterar de kejserliga positionerna på den svårtillgängliga ökenplaneten. Det hela utspelar sig i efterdyningarna av rebellernas seger i slaget om Endor, och spelarna kommer att få uppleva de händelser som skapade Jakkus massiva och krigshärjade landskap som kan ses i Star Wars™: The Force Awakens™. Övriga spelare får vänta till den 8 december då de får tillgång till innehållet helt kostnadsfritt**.

Spelare som vill förstärka sin Star Wars Battlefront-upplevelse kan göra det med hjälp av The Star Wars Battlefront Companion, som finns tillgänglig på www.StarWarsBattlefront.com/Careeroch via App StoreSM och Google Play™. The Star Wars Battlefront Companion innehåller det taktiska kortbaserade spelet Base Command som låter spelarna vinna ingame-krediter som kan användas i Star Wars Battlefront. The Companion låter dig även kontakta vänner, följa din karriär i spelet och mycket, mycket mer.

Spelare som vill utöka sin spelupplevelse har chansen att göra det med Star Wars Battlefront Season Pass***, som inkluderar 4 episka digitala expansioner innehållande nya vapen, fordon, Star Cards, ikoniska hjältar och skurkar, nya kartor och nya spellägen. Season Pass ger även spelarna två veckors tidigare tillgång till respektive expansions-pack samt en exklusiv “Shoot First”-emote. Ta reda på mer om Star Wars Battlefront Season Pass, inklusive releasedatum och andra nyheter här>>.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login