Spara pengar – Åk på semester i maj

Av den 12 februari, 2018
Undvik kampen om solstolarna - åk på semester utanför högsäsongen.

Har du möjlighet att ta semester i maj? Det lönar sig. Du kan faktiskt spara tusentals kronor på en jämförbar paketresa med flyg och hotell om du väljer att semestra utanför högsäsongen i juli. Destination.se har jämfört priser på de populära resmålen Mallorca, Rhodos, Kreta och Gran Canaria.

Resor är färskvara, säger Ruth Elin Simonsen, senioranalytiker på Destination.se. Det betyder att erbjudandena som blir tillgängliga idag inte nödvändigtvis är där imorgon. Priserna ändras efter efterfrågan, de populära hotellen säljs slut tidigt och de mest populära flygavgångarna blir snabbt dyra. De flesta planerar att ta semester i juli så för avresor under denna period blir det redan dagliga ändringar i både prisnivå och utbud.

Det är inte bara själva resan som är billigare i maj än i juli, prisnivån på mat, dryck och andra nöjen på resmålen runt Medelhavet är i regel också lägre. Det ger positivt utslag på den total semesterbudgeten, tillägger Ruth Elin. I år är det dessutom många röda dagar i maj, så är man på hugget och planerar bra kan man få en hel semestervecka utan att ta ut många fridagar.

Vi har jämfört priserna på jämförbara paketresor med flyg och 4-stjärniga hotell en vecka i maj jämfört med en vecka i juli hos ett antal researrangörer med avresa från Stockholm. Resultatet är detsamma hos alla, det finns en hel del pengar att spara om du kan åka på semester utanför högsäsongen.

Här är några prisexempel från sökmotorn på Destination.se.

Mallorca: Spara 5348 kr per person genom att resa 18 maj istället för 20 juli. Resan är med researrangören Ving till hotell Sunwing Cala Bona Beach med boende i tvårumslägenhet. Avresa 18 maj kostar 3760 kr per person och avresa 20 juli kostar 9110 kr per person.

Gran Canaria: Spara 3405 kr per person genom att resa 21 maj istället för 2 juli. Resan är med researrangören Solfaktor till hotell Bluebay Beach Club med boende i lägenhet för 1-4 personer. Avresa 21 maj kostar 3807 kr per person och avresa 2 juli kostar 7212 kr per person.

Kreta: Spara 4140 kr per person genom att resa 13 maj istället för 3 juli. Resan är med researrangören TUI till hotellet Blue Star Isida Villa med boende i 1-rumslägenhet för två personer. Avresa 13 maj kostar 4108 kr per person och avresa 3 juli kostar 8248 kr per peson.

Rhodos: Spara 4632 kr per person genom att resa 3 maj istället för 20 juli. Resan är med researrangören TUI till hotellet Blue Star Sun Beach Resort med boende i 1-rumslägenhet för två personer. Avresa 3 maj kostar 4108 kr per person och avresa 20 juli kostar 8740 kr per person.

Resa
Örebrogudien

Källa: Priser från sökmotorn på Destination.se, 5 februari 2018

You must be logged in to post a comment Login