Spanien är svenskarnas favoritresmål

Av den 14 juli, 2017
Arkivbild

Spanien har under lång tid legat i topp när det kommer till svenskarnas favoritresmål och trenden ser ut att fortsätta. Enligt en ny undersökning från Visa tar Spanien återigen första platsen för landet vi helst reser till. Den främsta anledningen är att uppleva kultur och unika platser.

Många svenskar reser båda ofta och gärna utomlands. En ny europeisk undersökning från Visa, framtagen av Epinion, har kartlagt resvanorna i samtliga nordiska länder. Spanien är favorit i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Topplistan bland de nordiska länderna ser snarlik ut. Förutom Spanien reser vi svenskar gärna till Storbritannien, Tyskland, Italien och Grekland. Länder som också placerar sig högt i övriga nordiska länder.

Det finns många likheter mellan de nordiska länderna favoritresmål men ett land sticker ut. Estland. Bland svenskar, norrmän och danskar så är det mindre än fem procent som planerar att resa dit medan hos finländarna ligger Estland i topp. Gemensamt för våra favoritresmål är att det är enkelt att betala med kort.

De tre främsta anledningarna för svenskar att resa är möjligheten att uppleva kultur, se unika platser och få njuta av solen. Bland övriga nordiska länder är det framförallt solen som lockar.

Under det kommande året planerar svenskarna att lägga lika mycket pengar på att resa som föregående år.

Land Sverige Norge Danmark Finland
1 Spanien Spanien Spanien Spanien
2 Storbritannien Storbritannien Tyskland Estland
3 Tyskland Grekland Italien Storbritannien
4 Italien Italien Storbritannien Grekland
5 Grekland USA USA Italien

Topplistan för vilka länder vi helst reser till.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login