Southside Café släpper nyårs-duetten ”New Year’s Day” med Jakob Samuel

Av den 29 november, 2020

Den 20 november släppte skånebaserade bandet Southside Café singeln New Year’s Day (Revisited). Låten är en duett mellan Anders Ljung, sångare i Southside Café, och Jakob Samuel (ex The Poodles, Talisman). För Johan R Norberg, gitarrist och producent i Southside Café, är samarbetet med Jakob Samuel extra roligt.

– Jag och Jakob växte upp tillsammans. Vi lärde oss spela rock i samma band, Yale Bate. Vi gjorde våra första turnéer ihop och spelade in våra första skivor. 1988 vann vi Rock-SM. Sedan gick vi skilda vägar. Jakob blev rockstjärna och jag gjorde karriär på universitetet. Idag är jag professor i idrottsvetenskap. Att ha Jakob i studion kändes fullständigt naturligt – trots att det var 30 år sedan sist.

Låten New Year’s Day (revisited) är skriven som en modern nyårslåt i en samhällsutveckling som oroar. Den tar upp aktuella frågor som miljön, sociala problem och politiska konflikter.

– Låtens budskap är att vi alla måste ta vårt ansvar för att vända samhällsutvecklingen. Vi måste lova varandra att göra 2021 till ett bättre år än 2020, säger Anders Ljung, sångare i Southside Café.

Musikaliskt är låten inspirerad av Bach, The Beatles och 1970-talets glam-scen med artister som David Bowie, T Rex och Roy Wood.

OM SOUTHSIDE CAFÉ
Southside Café är en rockgrupp från Malmö bestående av sångaren Anders Ljung och gitarristen/producenten Johan R Norberg. De släppte sitt andra album ”Ghosts” i april 2019. Under våren 2020 har de släppts ytterligare fyra låtar.

Lyssna på ”New Year’s Day” här»

Musik | Southside Café släpper nyårs-duetten ”New Year’s Day” med Jakob Samuel
Örebroguiden

Källa: Clap Your Hands

You must be logged in to post a comment Login