SouthCut Barbershop satsar på upplevelsen

Av den 19 mars, 2019

I april öppnar en ny barberarsalong i det K-märkta huset på Rudbecksgatan 1 där man vill satsa på att leverera en unik upplevelse av en klassisk Barbershop, dit man kan komma för en stunds avslappning och samtidigt få sitt hår fixat samt bli rakad eller få skägget ordnat.

Jag träffar Dan som är grundare av SouthCut Barbershop i salongen för en pratstund.

Vad är tanken med SouthCut Barbershop?
– Tanken är helt enkelt att återskapa känslan en oldschool barbershop dit man kan komma för att få sitt hår och skägg fixat i en rogivande miljö, där man kan vara säker på att barberarna håller hög klass samt att hygienen hålls på topp.

– En annan del är vårt VIP-medlemskap där man som medlem får en barberbox som står här och innehåller till exempel den kam, rakkniv och parfym du valt och där dessa saker bara används när du kommer för en behandling.

– Vi kommer även att hålla vissa temakvällar för våra medlemmar som kan handla om allt möjligt, till exempel cigarrer eller liknande. Man kommer också att kunna boka företagsevent där man äter och dricker något gott, för att sedan bli klippt och till fixad innan man beger sig ut på stan.

Det syns att ni jobbat en del med inredningen.
– Ja, huset här är K-märkt så vad man får göra med det är begränsat, så vi satsar på att skapa en klassisk och ombonad känsla där det är allt från barberarstolarna i amerikansk stil och mattan av koskinn till motorcykeln, en Husqvarna Rex Williers från 1937 som står i skyltfönstret.

Jag provar på en klippning och skägg styling med Dan, han håller på att avsluta sin barberarutbildning i Göteborg. Ett samarbete mellan Sharper of Sweden och Svenska frisörskolan, de övriga barberarna på salongen är erfarna med många år i yrket. Resultatet är mycket bra och skinfaden är bland de bästa jag fått gjord.

Så passa på att unna er en klippning, rakning eller styling av skägget när SouthCut Barbershop öppnar i april det är det värt.

Karl-Johan Sandberg, Skönhet | SouthCut Barbershop
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login