Soulariet värnar om soulen i Örebro

Av den 10 mars, 2017

En ny klubb med namnet Soulariet har slagit upp dörrarna och håller till på Wobbler Lounge.

Mannen bakom klubben och skivspelarna är Dan Rehn även känd från Klubb Skattkistan, och här som där är det vinylskivor som gäller, skillnaden är att här spelar Dan den musikgenre som han brinner mest för själv.

Det handlar om soul i alla dess former,men med tonvikt på 60 och 70 tal, den era som Dan tycker var bäst.

Hur skulle du vilja beskriva klubben Dan?
– Det är en prestigelös klubb där jag spelar de låtar som jag tycker är allra bäst och lyckats få tag på, jag skulle vilja se den lite som mitt vardagsrum dit människor kommer för att lyssna på musiken.

– Ja egentligen är detta en feelgood klubb som är sprungen ur min kärlek till soulen och min önskan att föra den kärleken vidare, Örebro har ingen riktig soulscen och jag vill ta det ansvaret och ge Örebro en sådan.

Dan är en äkta musiknörd som verkligen lever för musiken och som är beredd att äta nudlar en månad för att han hittat en skiva på något japanskt forum som han verkligen vill ha, så man kan räkna med att många riktiga rariteter kommer att spelas.

Så är du nyfiken på vad soulmusik är eller vill lyssna till alla de subgenre och låtar som man inte hör på radion, skall du definitivt bege dig till Wobbler Lounge och klubben Soulariet nu på lördag. Dörrarna öppnas klockan 21:00 så se till att vara på plats för att inte missa några låtar på denna soulresa.

Läs mer här>>

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login