Söt, stark och grov LloydsApotek presenterar årets julsenap

Av den 22 november, 2016

Är det någon tid på året senapen får stå i rampljuset så är det under julen, produkten har en självklar plats på de svenska julborden och förgyller måltiderna som ett griljerat täcke över julskinkan och som smaksättare åt den inlagda sillen.

I LloydsApoteks stilrena förpackningar ligger en noga utprovad blandning av gula och bruna senapsfrön som omsorgsfullt malts ned och kryddats för att få den perfekta balansen av styrka och sötma.

I arbetet med att ge årets julsenap extra krydda har LloydsApotek fortsatt sitt samarbete med tillverkaren Hovsenap som 2014 vann brons i tävlingen World Wide Mustard Competition. Från gården i Hov utanför Vadstena i Östergötland har företaget sedan starten tagit fram högklassig senap tillverkad på svenska råvaror.

Vi på LloydsApotek tycker det är otroligt kul att kunna erbjuda det svenska folket något de kommer ha särskilt stor glädje av under julen. För att tillhandahålla den bästa julsenapen har vi valt att samarbeta med Hovsenap eftersom de har en gedigen historia av att ta fram välsmakande senap inför julen, säger Ulrika Asplund, Kategorigruppchef LloydsApotek

Apotek och senap har en lång historia tillsammans. Den medicinska användningen av senapsfröer går att spåra så långt tillbaka i tiden som till Indien 3 000 f.Kr. Först med att använda fröerna i matlagning var däremot romarna och det var inte förrän slutet på medeltiden senapen fick sitt fäste i Norden. När senapen började användas på de svenska julborden är dock oklart, men att den idag har en central plats på det svenska julbordet råder det inget tvivel om. Årets julsenap från LloydsApotek är en hyllning till det traditionella svenska julbordet.

Pris: 
79kr/st

Innehåll
Näringsvärde per 100 g: Energi 242 kcal, Fett 8,8 g, varav mättat fett 5,0 g, Kolhydrat 31 g, varav sockerarter 27 g, Protein 6,6 g, Salt 3,0 g.
Ingredienser: Vatten, socker, svenskodlade gula och bruna senapsfrön, salt, ättika, syra (citronsyra), kryddor.

Lloyds Apotek i Örebro hittar men i Almby, Tingslagsgatan 20.

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login