SOS ett album där Millencolin återvänder till rötterna

Av den 18 februari, 2019

Örebros superstjärnor Millencolin släppte under fredagen den 15 februari sitt nya album SOS och fansen behöver inte oroa sig, man känner igen sig.

Till skillnad från förra albumet ”True Brew” där man hämtade mycket av inspirationen från gamla hjältar som bland andra Bad Religion så återgår man på ”SOS” mer till det sound som har burit bandet genom dryga 20 år, vilket kan kännas tryggt men personligen hade jag hellre sett bandet fortsätta för att se var spåret från förra skivan kunnat leda.

”SOS” är ett album med ett typiskt Millencolin sound där den snabba och glada musiken inte sällan hamnar i kontrast med det allvarligare budskap som texterna förmedlar. Bandet håller fortfarande mycket hög klass och man kan höra hur tighta de är, något som många års spelande tillsammans har gett.

Albumet innehåller 12 låtar av klassiskt relativt korta låtar vilket är vanligt inom punkscenen, min favoritlåt så här långt är ”Nothing” vilken kommer att gå varm i lurarna, men jag vet av erfarenhet att vissa av låtarna kommer växa med tiden och kanske gå om den. På det hela taget tycker jag att ”SOS” är ett komplett album med idel bra låtar, det jag saknar lite är någon låt som sticker ut en aning för att göra albumet mer intressant.

Jag får tag på Mathias Färm för en kommentar angående albumet.
– Känns grymt att släppa nytt, tycker det är ett av våra mest/bäst genomarbetade releaser. Speciellt textmässigt där det finns grymt mycket intressant. Lite kuriosa: Skivan debuterade som etta på alternativ listan i Kanada!, säger Mathias.

Lyssna på SOS här»

Millencolins album SOS får hela…

Karl-Johan Sandberg, Musik | Millencolin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login