SØRBYE | JENNEBO pratar om nya singeln HOME

Av den 1 februari, 2019

Idag fredag den första februari släpper duon SØRBYE | JENNEBO sin debutsingel HOME på Spotify och andra digitala musik distributörer.

Duon som är baserad i Örebro består av Daniel Sörby och Benjamin Jennebo, Benjamin känner säkert många igen som gitarrist i Smash Into Pieces men även Daniel har kopplingar till bandet då hans bror är Adam som är sångare i Smash.

Jag träffar duon på vårt kontor för att få veta mer om detta projekt.

Berätta om projektet SØRBYE | JENNEBO.
– Jag har känt Daniel länge genom Adam och vi har umgåtts i samma krets, men när det gäller hans sång så har jag mer hållit koll på den via Facebook där han lagt ut klipp på när han sjunger, säger Benjamin.

– Då jag hade börjat skriva mer poppig och organisk musik började jag lekte med tanken att få in Daniel, så vi testade lite. Det var i somras och vi satt faktiskt i Stadsparken så folk stannade till och undrade vad det var, då började vi inse att det vi gjorde var riktigt bra. Senare när vi var i studion och spelade in HOME så blev allt väldig uppenbart för oss att detta måste vi göra någonting mer av. Så jag skickade alla våra demos till samma skivbolag som Smash Into Pieces ligger på och de kom tillbaks med frågan om vad våra krav var för detta var bland det bästa de hört och ville signa oss, fortsätter Benjamin.

– Grundelementen i detta projekt är mycket mer färdiga än när vi startade tillexempel Smash Into Pieces då detta är mer som ett företag men det är vi två som är artisterna. I alla fall så signade vi med dem och kom fram till att första februari är det perfekta datumet att släppa debutsingeln, vi har gjort musikvideo, tagit pressbilder och spelat in ytterligare fyra låtar så vi är beredda, säger han.

– Jag tycker verkligen att vi hittat vårat sound vilket vi även sett på de övriga låtar vi spelat in, allting känns så himla naturligt helt enkelt, säger Daniel.

Hur skulle ni beskriva ert sound?
– Jag skulle vilja beskriva det som en kombination av det organiska och det moderna, Vargar & Lagolas möter Smitt & Tell helt enkelt och det fyller ett utrymme som inte finns helt enkelt, säger Benjamin.

Vad har ni fått för respons hittills, jag vet att låten inte är officiellt släppt men något har ni nog fått höra?
– Vi har bland annat haft med HOME på en camp i Saudiarabien där 40 av Sveriges bästa låtskrivare varit och där bedömdes låten som topp sex så responsen har varit mycket positiv, säger Daniel.

Hur ser tankarna ut framåt efter singelsläppet?
– Vi har under 2018 jobbat mycket i studion och har en del låtar klara, så planen är att släppa dessa under 2019 och då ungefär en låt varje månad, säger Daniel.

– Det har även kommit en förfrågan från en välkänd engelsk artist som är ute på sin Europaturné nu om vi kan vara förband åt honom i Sverige, säger Benjamin.

Då slutligen, vad handlar låten om?
– HOME skrev jag direkt efter ett samtal med min syster som har flyttat till L.A. där hon kommer att vara de närmaste tre åren. Jag och min syster har en väldigt nära relation och under det här samtalet hade jag verkligen känslan av att vara väldigt ensam, jag reser väldigt mycket och har kommit fram till att hemma är en känsla som man bär inombords och är anledningen till att vi ständigt söker. Som när man byter jobb eller skaffar en ny tjej så söker vi externt efter det hem som egentligen finns inom oss, säger Benjamin.

– För mig stämmer det Benjamin sa men ändå lite annorlunda, jag har alltid velat jobba med musik men har aldrig känt att jag kan det. Men i den gruppen människor vi är som jag får jobba med känns det som hemma för mig, säger Daniel.

Så då kan man säga att du hittat hem?
– Ha ha, ja det kan man absolut säga, skrattar Daniel.

Vi på Örebroguiden önskar SØRBYE | JENNEBO lycka till med debutsingeln HOME.

Karl-Johan Sandberg, Musik | SØRBYE | JENNEBO
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login