Sonys BRAVIA MASTER-tv får exklusiva Netflix Calibrated Mode

Av den 1 augusti, 2018

Sony och Netflix presenterar Netflix Calibrated Mode för Sony tv-apparaterna i BRAVIA MASTER-serien. En inställning särskilt designad för att garantera en bildkvalitet i enlighet med filmskaparens vision.

Under de senaste åren har vi kunnat se hur den tekniska utvecklingen har haft stor påverkan på hur vi konsumerar film och tv. Både Sony och Netflix har varit betydelsefulla pionjärer när det kommer till produktion och distribution och har i nära samarbete med tv- och filmskapare öppnat nya möjligheter för hur berättelser kan förmedlas till människor världen över. Sony och Netflix har gjort stora satsningar på att utveckla och stödja den senaste tekniken som 4K-upplösning, HDR (High Dynamic Range), Dolby Atmos-ljud för att autentiskt kunna uttrycka filmskapares visioner hela vägen hem till tv-sofforna.

Netflix Calibrated Mode, exklusivt tillgänglig på Sonys nya BRAVIA MASTER-serie AF9 OLED- och LCD-tv:ar, garanterar en filmisk återgivning där tittaren får uppleva Netflix hemma, som om det vore på bio. Sonys experter inom bildkvalitet har tillsammans med Netflixs färgexperter utvecklat Netflix Calibrated Mode för att leverera en bildkvalitet i nivå med de skärmar som används i filmstudior. Genom en enkel menyinställning kan Netflixanvändare beundra en films färger och dynamiska kontraster helt i enlighet med filmskaparens vision. Särskilt tydligt blir detta i visuellt starka filmer och serier, så som Netflix-originalet Lost in Space där spektakulära landskap och varelser från en annan värld bäddas in i atmosfäriskt ljus.

– När jag nyligen tittade på Lost in Space, slogs jag av de levande landskapen, de frodiga skogarna, skuggade snötäckta fälten och andra visuella element som riktigt sög in mig i familjen Robinsons äventyr, säger Scott Mirer, Vice President, Device Partner Ecosystem på Netflix. Vi ser mycket fram emot när våra användare världen över kan få tillgång till denna fantastiska upplevelse med Sonys nya BRAVIA MASTER-serie. Med Netflix Calibrated Mode kan vi för första gången leverera bilder med studiokvalitet rakt in i vardagsrummet.

Sony BRAVIA MASTER-serie omfattar två nya tv-modeller – AF9 OLED och ZF9 LCD. Sony har utvecklat tv-apparater under ett halvt sekel och den nya MASTER-serien har nu fått den bästa bildkvaliteten som är möjlig i en hemmamiljö. Den har ett utbud av flera olika smarta funktioner och det är den enda serien av tv-modeller som erbjuder Netflix Calibrated Mode.

Sony kommer att meddela tillgänglighetsdatum och pris för MASTER-serien i Europa vid en senare tidpunkt.

Om Netflix
Netflix är världsledande på marknaden för underhållningstjänster på internet med 130 miljoner prenumeranter i över 190 länder vilka har tillgång till ett stort utbud av tv-serier, dokumentärer och filmer i olika genrer och språk. Prenumeranterna kan titta hur mycket de vill, närsomhelst, varsomhelst, på en internetuppkopplad skärm. De kan titta, pausa eller spola fritt helt utan reklam.

Film & Spel | Netflix
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login