Sommarvärmen medför rekordbilliga resor till Medelhavet

Av den 19 maj, 2018
Flertalet grekiska destinationer mycket prisvärda just nu

Den senaste tidens härliga sommarväder med höga temperaturer i stora delar av landet har lett till prisras på resor till Medelhavet, allra billigast är resor till Grekland som finns att fynda för under tusenlappen. Fint väder och betydligt lägre efterfrågan innan skolornas sommarlov börjar ligger bakom de extremlåga priserna.

Inga helgplaner? Vad sägs om en veckas charterresa till Mallorca eller grekiska Skiathos inklusive flyg och boende för under tusenlappen? Resesugna svenskar som kan tänka sig att resa med kort framförhållning kan göra riktiga klipp just nu. Men även för de som föredrar lite längre tid att planera och packa resväskan är prisläget mycket fördelaktigt. De närmaste veckorna, fram till skolavslutningarna, går det att göra riktiga reseklipp.

– Det är galet låga priser just nu. Den som kan resa med kort varsel har många härliga resmål att välja på för under tusenlappen, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Anledningen till det extremt låga prisläget stavas främst höga temperaturer i Sverige. Fint väder leder till att efterfrågan på sista minuten-resor avtar, vilket i sin tur ger fallande priser som följd. Samtidigt är efterfrågan generellt lägre så länge skolorna fortfarande är öppna.

För de som vill komma iväg utomlands och inte litar på att sommaren kommer att bjuda på lika fint väder som vi sett de senaste veckorna är det verkligen just nu bra läge att boka. Om bara några veckor sticker priserna iväg upp, säger Katarina Daniels.

Prisexempel charterresor:

Datum Reslängd Avreseort Resmål Arrangör Pris

19/5 1 vecka Stockholm Kefalonia Airtours 699 kr
19/5 1 vecka Göteborg Mallorca Airtours 799 kr
20/5 1 vecka Köpenhamn Fuerteventura Apollo 1 448 kr
20/5 1 vecka Stockholm Skiathos Airtours 999 kr
20/5 1 vecka Köpenhamn Samos TUI 1 558 kr
21/5 1 vecka Köpenhamn Lefkas Apollo 1 448 kr
24/5 8 dagar Göteborg Kreta TUI 1 558 kr
26/5 1 vecka Stockholm Alanya Detur 1 399 kr
27/5 1 vecka Stockholm Golden Sands Ving 1 285 kr
8/6 1 vecka Örebro Mallorca Ving 1 385 kr
30/9 2 veckor Köpenhamn Lefkas Apollo 688 kr

Prisexempel per person i del av dubbelrum hämtade från www.ticket.se/charter den 18/5

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login