Sommarkurs Silversmide i Wadköping

Av den 5 juli, 2019

Välkommen till kreativa dagar genom att gå en kurs i silversmide, där man arbetar i en välutrustad smedja som är belägen i kulturområdet Wadköping i Örebro!

Kursen leds av Peter Larsliden, hans signum är enkelhet och rena former där smycket ska kännas gediget när man bär det eller håller det i handen.

Smyckena ska kunna bäras i olika sammanhang, både i vardagen och till fest, av gammal såväl som ung, av män och kvinnor och kan kan även utformas personligt med ex: namn, ord, citat datum och så vidare.

Ateljén ligger mitt i anrika Wadköping i Örebro där han har sin silverateljé som invigdes den 1 maj 2018. I sin ateljé finns det även en butik där du kan se, testa eller beställa smycken hans egentillverkade, stilrena silversmycken.

Peter ”ZilverZmen” Larsliden driver silverateljén i Wadköping i Örebro där han tillverkar och säljer sina alster. Han har 44 års erfarenhet av industriellt metallhantverk, 27 år av dessa har Peter verkat som yrkeslärare och har yrkespedagogisk utbildning. Parallellt med det har han utvecklat och har 10 års erfarenhet av ädelsmide.

Verkstaden är belägen i Wadköping i Örebro. Wadköping är en oas vid Svartån mitt i Örebro men ändå långt från stress och storstadspuls, här är Peter övertygad om att du kommer få kreativa dagar med mycket ”påfyllning” av energi.

Verkstaden är välutrustad med de verktyg och maskiner som krävs för grundläggande ädelsmide, fär får du din egen arbetsplats samt olika stationer där du utför de olika specifika momenten såsom lödning, polering, borrning, smidning.

Sommarkurs i Silversmide startar Torsdag 11 Juli 2019.

» Mer information här «

Kultur | Sommarkurs Silversmide i Wadköping
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login