Sommarens stora nyhet: Albanien

Av den 17 september, 2017
Semesterorten Durrës

Apollo blir den första researrangören i Sverige att sommaren 2018 erbjuda direktflyg till Albanien. I samband med detta presenterar Apollo sju nya hotell i sommarstaden Durrës – vackert beläget längs kusten i mellersta Albanien.

Apollos tidigare satsning på Saranda i Albanien har blivit en riktig succé och inför nästa sommar satsar researrangören ytterligare på landet med både det nya resmålet Durrës och direktflyg från Stockholm och Köpenhamn till Tirana – Albaniens färgstarka huvudstad. Kombinationen av fina stränder, spännande historia och en låg prisnivå är några anledningar till att det tidigare oexploaterade Albanien har blivit så pass populärt.

Apollo var först ut, och är fortfarande den enda researrangören i Sverige att erbjuda charterresor till Albanien. Inför kommande sommar öppnas sju nya hotell i semesterorten Durrës – ett av dessa är ett splitternytt Apollo Mondo Family Resort.

Albanien är ett unikt och naturskönt land – det är inte konstigt att resmålet på kort tid blivit populärt bland svenska resenärer. Att vi nu öppnar upp även i Durrës är fantastiskt roligt! Vill man kombinera sol och bad med unika kulturupplevelser, utan att det ska bli allt för kostsamt, så är detta det ultimata resmålet, säger Peter Browall sverigechef på Apollo.

Om Durrës
Durrës är en hamnstad i mellersta Albanien som kantas av en kilometerlång och bred sandstrand. Staden är en populär turistort som växer under sommarhalvåret och bjuder på sol, bad, avkoppling och ett pulserande nattliv. Längs strandpromenaden ligger härliga hotell och barer.

Staden är känd för sin amfiteater som är Balkans största och byggd redan på 100-talet med plats för 20 000 åskådare. I Durrës finns också flera lämningar i form av byggnader och statyer som vittnar om den kommunistiska historien.

  • Totalt kommer Apollo att erbjuda 21 hotell i Albanien – 14 i Saranda och 7 i Durrës.
  • Första flyget från Stockholm går den 21 maj fram till den 21 september.
  • Första flyget från Köpenhamn går den 13 juni fram till den 15 augusti. 

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login