Sommarens sista konstutställning på Perssons Magasin

Av den 23 juli, 2019

Lördag 27 juli kl 12-17 är det vernissage för sommarens tredje och sista konstutställning på Perssons Magasin i Västra Löa med verk av Kerstin Liljedahl (Lindesberg), Cici Rettig, Lovisa Bilock, Anette Edmark, Sofi Rosendahl och Ida Almlöf (Lindesberg).

Utställare på sommarens sista utställning på Perssons Magasin i Västra Löa 27 juli – 18 augusti (onsdagar-söndagar kl 12.00-17.00):

I Stora rummet har Kerstin Liljedahl och Cicci Rettig en gemensam utställning, den fjortonde i ordningen. Kerstin vill i sitt skapande beröra och inspirera med form och färg. Akvarellmålning, Ikonmålning, Vedic Art är utbildningar hon gått. Kerstin har också gått en konstutbildning på Cypern. Cici inspireras av naturen och återbruk. Hon har jobbat med textil och konst sedan barndomen. Teknikerna har varierat, men vävning har alltid funnits med.

I Mellanrummet visar Lovisa Bilock färgglada målningar. Till varje tavla finns en text, en berättelse om tavlan som förklarar djupet och känslostormen bakom. Lovisa hittade konsten efter att hon blivit sjuk. Målandet läkte henne.

I Lilla rummet visar Anette Edmark keramik; skulpturer, bruksföremål och målningar. Anette är utbildad på konsthögskolan i Stockholm. Nu arbetar hon som keramiklärare. 2006 skaffade hon en egen keramikverkstad på Södershöjder.

I kaféet visar Sofi Rosendahl och Ida Almlöf sina verk. Det är första gången Sofi ställer ut sina akvareller på egen hand. Ida har tidigare designat tatueringar. Nu målar hon gärna feministisk och kroppspositiv konst, främst i akvarell och i kontrast till tusch.

”Välkomna till Perssons Magasin som enligt Aftonbladet och Landshypoteket är ett turistmål man inte ska missa. Förutom konstutställningarna finns på Perssons Magasin: konsthantverk, loppis, kafé, skattjakt för barnen, trädgård och B&B”, hälsar Eva & Carl-Eric Persson.

Kultur | Sommarens sista konstutställning på Perssons Magasin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login