Sommarens heta nykomlingar

Av den 27 april, 2018
Sommaren är snart här och med den även nya spännande resmål. Välj mellan orter som Zagoria, Himara och en ny spännande kroatisk riviera – Biograd riviera. Men det gäller att boka snart. Under de närmsta veckorna bokas många resor upp och priserna skenar.

– Det börjar blir svårt att hitta nya platser att fresta oss beresta svenskar med. De flesta länder i världen har vi redan upptäckt. Däremot finns det gott om små mysiga orter som fortfarande är relativt okända för gemene man. Många svenskar längtar efter att få upptäcka nya platser på semestern och känna att man får med sig nya upplevelser hem. Därför tror jag mycket på de här nya små orterna i såväl Albanien som Grekland, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Grekiska fastlandet – en nyupptäckt skatt
Flera av de stora charterarrangörerna satsar stort på grekiska fastlandet i år. Tidigare har orter som Parga och Thessaloniki lockat en del svenskar men nu finns det ett helt smörgåsbord där man kan välja och vraka. Olympiska rivieran med orterna Paralia, Plaka och Platamonas som har Olympens berg i ryggen och vackra stränder alldeles i närheten är riktigt lockande. Zagoria är en annan grekisk by som ligger uppe i bergen bland djupa raviner och vackra omgivningar. Här kan du med enkelhet ägna dig åt ridning, forsränning och andra aktiva utomhusaktiviteter – perfekt för den aktiva resenären.

Albanien – nykomlingen som bara växer
Albanien är inte helt nytt för i år, men utbudet på resmål har fullkomligt exploderat. Durres Riviera är en av uppstickarna som erbjuder vackra stränder och dramatisk natur. Himara och Dhermi är andra nykomlingar som ligger strax utanför den lite mer kända orten Saranda. Till Tirana kan du dessutom i år flyga direkt från Göteborg, Köpenhamn och Stockholm.

Kroatien, Portugal och Bali
Andra länder som vuxit i år är Portugal som lockar svenskar till såväl Algarve som Lissabon och Porto. Kroatien erbjuder en ny riviera – Biograd riviera i norra Dalmatien. Njut av skaldjur, glass och en vacker hamnpromenad. Vill man resa lite längre bort är Bali en höjdare under våra sommarmånader, framför allt i juli och augusti. Risfält, surf, yoga och vackra resort är några av höjdpunkterna här. Kombinera gärna med några dagar i till exempel Singapore, det brukar ingå i flygbiljetten. Stoppet varierar såklart beroende på vilket flygbolag man väljer.

– Det är fortfarande lite tidigt för våra nykomlingar att klättra in på topp 10 över mest bokade resmål i sommar. Blir dock spännande att se listorna längre fram då svenskarna i dag efterfrågar helt andra saker än tidigare. Boende, mat och upplevelser är det svenskarna helst spenderar semesterkassan på. Man bör därför vara ute i god tid för att få resan precis så som man vill ha den. De bästa hotellen försvinner snabbt, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.


*Svenskarnas mest populära resmål under sommaren 2018

  1. London (2)
  2. Barcelona (1)
  3. Malaga (4)
  4. Alicante (5)
  5. Palma de Mallorca (6)
  6. New York (7)
  7. Rom (9)
  8. San Francisco (7)
  9. Paris (ny)
  10. Nice (ny)

*Listan är baserad på hittills bokade resor med avresa 1 juni – 31 augusti 2018, med förra årets placering inom parentes.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login