Sommardans med Ivve Martinez & Julien Djenke

Av den 30 juni, 2020

Nu är det dags för sommardans, Lördag 4 Juli och Söndag 5 Juli i Allaktivitetshuset Nora.

Afromodern klass med Ivve är en blandning av traditionella rörelser från framför allt Guinea Conakry i kombination med moderna influenser. Under klassen kommer vi att arbeta fram en koreografi och förhoppningen är att du ska släppa loss, svettas, utmanas och njuta. Ivve Martinez har hållit på med dans från Västafrika sedan 25 år och dansat i Guinea Conakry, Senegal, Gambia, Paris och New York. I kombination med det har hon utbildat sig på Doch, Dans och cirkushögskolan samt SMI, Stockholms Musikpedagogiska Institut.

Julien Djenke är dansare, trummis och koreograf från Togo som undervisar i traditionella danser och rytmer från Togo/Ghana/Benin. Julien har dansat sedan barnsben och har en egen dansgrupp Zondede i Lomé och Göteborg. I klasserna med Julien värmer vi upp med några danssteg och ger oss sedan i kast med en koreografi som passar gruppen som närvarar. Danserna är fysiska och svett och träningsvärk utlovas. Alla danser går dock att anpassa till var och ens fysiska förutsättningar.

…………….

Lördag 4 juli kl 14-16 utomhus i bryggeriområdet. Trummor och dans för hela familjen. Inga förkunskaper krävs.

Lördag 4 juli kl 18-19 Afromodern dans med Ivve Martinez utomhus i bryggeriområdet för ungdomar och vuxna. Inga förkunskaper krävs. Bryggerikrogen och Björks kafé är öppet före och efter dansen 🙂

Söndag 5 juli kl 10-12 Afromodern dans med Ivve Martinez. Klassen är på fortsättningsnivå. Alla är välkomna men du kan bäst följa med i klassen om du har lite tidigare danserfarenhet. Danssalen på Allaktivitetshuset, Älvstorpsvägen 11.

Söndag 5 juli kl 13-15 Västafrikansk dans med Julien Djenke. Första timmen är tempot för nybörjare och vi lär oss en dans från grunden. Andra timmen går vi lite snabbare fram och gör några olika danser. Det går utmärkt för dig som dansat lite tidigare att ta båda klasserna som en.
Danssalen på Allaktivitetshuset, Älvstorpsvägen 11.

Båda klasserna lördag 4 juli är gratis tack vare bidrag från Nora kommun.

Kultur | Sommardans med Ivve Martinez & Julien Djenke
Örebroguiden

Källa Studiefrämjandet i Bergslagen

You must be logged in to post a comment Login