Sommarfräscht när Boulebar presenterade ny meny

Av den 17 maj, 2019

I söndags presenterade Boulebar sin nya vår och sommarmeny, bland entrérätterna hittar man Soupe Froide Tomates vilket är en fransk gazpacho samt Escabeche en anrättning med marinerade räkor, musslor, fänkål och annat gott.

Bland varmrätterna är det Supreme De Poulet en anrättning med majskyckling och rostad potatis. Bland efterrätterna hittar man Compote de Fraise & Rhubarbe, en vegansk Peach Melba samt en Créme Brûlée.

Om vi börjar med entrérätterna Soupe Froide Tomates som är en fransk kall tomatsoppa, är riktigt god i all sin enkelhet och den är också helt vegansk om man är ute efter det, annars går det utmärkt att äta den ändå. Soppan känns helt rätt inför sommaren som förhoppningsvis blir varm. Escabeche är en snygg och god blandning av marinerade räkor och musslor samt rökt paprika, riven fänkål, gurka och krutonger, det hela är en mycket fräsch anrättning och det känns som att fräschör och enkelhet är lite av ledorden för menyn.

Vad beträffar varmrätterna så är det två nya Supreme De Poulet vilket är ett mycket mört majskycklingbröst med en bön ragu, ingefärssås samt rostad potatis med tapenad. Kycklingen är som sagt mycket mör och tillbehören passar mycket bra och såsen gör rätten lite intressantare, åter är det en enkel rätt där råvarorna får gott om spelrum.

När det gäller efterrätterna så är det här man hittar mest nyheter och vi börjar med Créme Brûléen som man smaksatt med lavendel, här har man piffat upp den klassiska créme brûléen med en lätt lavendelsmak vilket kan kännas konstigt men det fungerar riktigt bra och lättar liksom upp anrättningen. Compote de Fraise & Rhubarbe är en kompott på jordgubbar och rabarber som serveras tillsammans med vitchokladmousse och rostad choklad, här möter sötman från jordgubbarna och chokladen syran från rabarberna och fin harmoni skapas, rabarberna odlas förresten på Boulebars innergård så här snackar vi närodlat. Peach Melban är som sagt vegansk består av inkokta vita persikor med persikosorbet, färska hallon och maräng, detta var nog en av mina favoriter och den veganska marängen som gjorts på kikärtsspad var riktigt bra.

Evenemanget som Boulebar håller varje gång de släpper en ny meny är en helt egen historia, för deras Relesaeparty innebär att man köper en inträdesbiljett och sedan ingår mat, dryck och boulespel hela kvällen. Stämningen brukar vara på topp och man får möjlighet att prova all mat och dryck från den nya menyn.

Slutsatsen blir att Boulebars nya meny är enkel men bra med rena smaker och en stor fräschör väl värd att provas.

Karl-Johan Sandberg, Mat | Boulebar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login