Solresor satsar stort på Grekland

Av den 14 november, 2017

Solresor lanserar för första gången flera resmål på det grekiska fastlandet inför sommarsäsongen 2018 – nämligen Loutraki samt Tolo och Nafplio på halvön Peloponnesos. Närheten till Aten gör att det blir väldigt enkelt att uppleva det bästa av två världar på semestern med sol och bad ena dagen och storstadsupplevelser nästa dag.

– Jag är övertygad om att Grekland kommer att vara en mycket populär turistdestination nästa sommar. Vi har de senaste åren sett att till exempel Mallorca legat högt på svenskarnas topplista men jag tror faktiskt att Grekland vinner sommaren 2018 och därför har vi också kontrakterat ett stort antal hotell på fastlandet kring Aten, säger Jan Lockhart, Managing Director på Solresor. Den grekiska atmosfären, gästfriheten och alla små badvikar i kombination med möjligheten att utforska de historiska sevärdheterna är perfekt.

Loutraki är en pulserande semesterort, en timme från Aten, som andas storstadskänsla fast på mindre yta. Det finns en allmän spaanläggning med varma källor som lockar till sig såväl lokalbor som turister. Den antika staden Korinth ligger nära för den som vill sätta lite historisk prägel på semestern.

På den natursköna halvön Peloponnesos upplever man det autentiska Grekland då turismen är relativt begränsad. Här finns flera kulturarv som Olympia, Korinthkanalen, Mystras, Sparta, Mykene och amifiteatern Epidavros – som gjort för den som har ett stort intresse för antikens Grekland. Solresors resmål på halvön är romantiska Tolo och charmiga hamnstaden Nafplio.

Solresor flyger med Primera Air till Aten från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn under perioden maj till oktober. Solresor erbjuder också paketresor till de grekiska öarna Rhodos, Kreta, Zakynthos och Kos.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login