Solresor gör comeback på Zakynthos

Av den 28 november, 2016

Solresor öppnar upp den grekiska ön Zakynthos med badorterna Argassi, Kalamaki, Laganas och Tsilivi till försäljning inför nästa sommar. Därmed är alla nya destinationer för sommaren 2017 lanserade.

-Grekland är väldigt populärt hos våra gäster i år och därför väljer vi att åter öppna upp den grekiska pärlan Zakynthos, med ett nytt tillägg – badorten Laganas. Många förknippar Zakynthos med den stora havssköldpaddan Caretta caretta och jag hoppas att våra gäster får chans att se det majestätiska och vackra djuret, kanske genom att ta en tur på en glasbottenbåt till sköldpaddsön Marathonisi i Laganasbukten, säger marknadschef Mikael Andersson.

Zakynthos
Zakynthos är den sydligast belägna av de så kallade Joniska öarna och ligger väster om Greklands fastland. Ön har ett kuperat landskap med pinjeklädda berg, kritvita kalkstensklippor, klarblått vatten och långgrunda badstränder. Under sommarmånaderna lägger de stora sköldpaddorna, Caretta caretta, ägg i Laganasbukten. Det är en av få kända äggkläckningsplatser i världen och för att beskydda denna sköldpaddsart och dess ägg är bukten delvis fridlyst.

Små strandnära badorter
Samtliga Solresors resmål ligger inom 30 minuters busstransfer från flygplatsen. Argassioch Tsilivi ligger längs ostkusten medan Kalamaki och Laganas är belägna i Laganasbukten på sydkusten. Zakynthos bästa badmöjligheter hittar du bland annat i Kalamaki, Laganas och Tsilivi. Här är stränderna finkorniga, långgrunda och barnvänliga. I Argassi finns smala strandremsor, som också de är långgrunda och barnvänliga, framför flera av hotellen.

FAKTA
Flyg med Primera Air från Stockholm och Köpenhamn under perioden maj till september.

Prisexempel
1 vecka på Iliessa Beach Hotel, del i dubbelrum fr. 3 999 kr/person, avresa 15/5.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login