Solresor arbetar för högtryck med att säkra semestern

Av den 2 oktober, 2018

Solresor har i dag nåtts av beskedet att flygleverantören, Primera Air, kommer att ansöka om att försättas i konkurs under morgondagen. En tråkig nyhet naturligtvis, men det får inte Solresor att stanna upp – just nu arbetas det för högtryck med att säkra semestern för alla inbokade resenärer.

Primera Air meddelar att de kommer att ansöka om att försättas i konkurs. Det beskedet mottog Solresor idag. Det har fått alla medarbetare på Solresor att kavla upp ärmarna för att säkra flyglösningar för sina resenärer.

– Vi har redan nu säkrat resorna för merparten av våra resenärer som skaresa de kommande dagarna. Det samma gäller för resten av veckan, och egentligen också en stor del av oktober. Vi har även full fokus på alla vinterns resor, säger Torbjörn Lehmann, Commercial Manager på Solresor.

Han förklarar att alla kollegorna på Solresor nu är uppdelade i arbetslag där kvällens skift arbetar för högtryck med hitta flyglösningar och att meddela de gäster som på ena eller andra sättet berörs av Primera Airs konkurs i närtid.

– Vi gör allt för att våra resenärer skall få den resa de har beställt, och att de som är på våra resmål skall komma hem som planerat, eller så fort det går, säger Lehmann, och fortsätter:

– Våra resenärers semesterresor är det viktigaste för oss och redan nu kan vi lyckligtvis bekräfta att merparten får den resa de har planerat, vi flyger bara med andra flygbolag. Det kan självklart uppstå mindre tidtabellsändringar för en del av våra resenärer på de olika flygbolagen vi samarbetar med.

Han förklarar att alla berörda resenärer kommer att bli kontaktade. Det gäller tusentals resenärer och Solresor hoppas därmed på kundernas tålamod och förtroende.

– Vi förstår självklart att våra resenärer vill prata med oss redan idag, men vi kontaktar alla, och det är ett arbete som måste få ta sin tid. Vi gör det i avresedatumsordning och jag lovar att vi kommer att kontakta alla våra resenärer efter hand!

– Det är ingen hemlighet att detta är ett tungt besked. Vi har varit glada för samarbetet med Primera Air, och det är trist att det skall sluta med en konkurs för dem. De har haft bra flyg och en hög servicenivå för våra resenärer genom åren, avslutar Torbjörn Lehmann.

Resa | Solresor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login