Sol och värme ger grillboom

Av den 20 maj, 2018

Strålande sol och högsommarvärme ger rusning efter grillar och grilltillbehör. Under de senaste veckorna har efterfrågan varit dubbelt så hög jämfört med motsvarande period förra året. Siffrorna visar dessutom att gasolgrillen fortsatt är svenskarnas förstaval, men att elgrillen går en strålande sommar till mötes med en efterfrågan som ligger 400 procent över fjolåret. Dessutom ökar snittinköpen.

Under de senaste veckorna har efterfrågan på grillar och grilltillbehör legat dubbelt så högt jämfört med fjolåret, trots riktigt starka försäljningssiffror att jämföra sig med. Siffrorna visar också att svenskarna väljer att investera allt mer i sin nya grill, med ökade snittinköp som följd.

– Snittpriset fortsätter gå upp. Tidigare berodde det på att många valde att gå över till gasolgrill som ligger lite högre i pris än kolgrillen. Nu ser vi hur kunderna i allt större utsträckning väljer grillar med större grillyta och fler brännare. Allt fler kunder väljer dessutom att investera i en kvalitetsgrill från någon av de kända leverantörerna som Weber, Jamie Oliver och Big Green Egg, säger Andree Ekström, Försäljningschef på Elgiganten.

En stark grilltrend och viljan att laga hela måltiden utomhus, ger också en ökad efterfrågan på grilltillbehör. Idag finns allt från gjutjärnsplattor och pizzastenar till kycklinghållare, kebabspett, stekpannor och popcornpanna. Med en dyrare grill väljer också fler att investera i grillskydd och olika rengöringsprodukter som exempelvis en grillrobot.

Det är väldigt kul att se att allt fler vågar utmana den traditionella grillningen och testa nya tillbehör och grilltekniker, säger Andree Ekström.

Elgrillen på stark frammarsch
Siffrorna visar att gasolgrillen fortsatt är svenskarnas förstaval med kolgrillen som god tvåa.Elgrillen verkar däremot gå en strålande sommar till mötes med en efterfrågan som ligger 400 procent över fjolåret.

– Vi ser en kraftigt ökad efterfrågan på elgrillar i år. En av årets stora nyheter inom grill är Pulse från Weber och det är en modell som lyfter statusen för elgrillen radikalt. Pulse kommer upp i riktigt höga temperaturer och går dessutom att koppla upp mot mobiltelefonen så att du kan ha kontroll på graderna. Den kommer att få många kunder att välja el före gasol och är perfekt på de platser du inte får använda en kol- eller gasolgrill, säger Andree Ekström.

Grillförsäljningen 2018 fördelar sig enligt följande:

  • Gasolgrill 41 procent
  • Kolgrill 33 procent
  • Elgrill 26 procent

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login