Sofie Sarenbrants Syndabocken har sålt i 250 000 exemplar

Av den 26 december, 2019

Syndabocken, den sjätte delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld, släpptes i maj 2018. Drygt ett och ett halvt år senare har boken nu nått 250 000 sålda exemplar.

”Vilken fin nyhet att få avsluta året med! Drömmen för en författare är att bli läst, men en kvarts miljon sålda böcker av en och samma titel är förstås svindlande. Tack alla läsare för förtroendet!”, säger Sofie Sarenbrant.

Syndabocken blev 2018 års mest lyssnade ljudbok på Storytel samt vann Stora E-bokspriset. Boken var även en bidragande orsak till att Sofie Sarenbrant erhöll pris som Årets deckarförfattare 2019. 

”Det är inte många titlar som når dessa försäljningsframgångar i dag, men jag är inte förvånad. Syndabocken är en fantastiskt bra bok”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. 

Sofie Sarenbrant är känd för sina fängslande och relationsdrivna samtidsdeckare. Hennes serie om Emma Sköld har sålt i två miljoner exemplar och till fjorton länder. Serien består av böckerna Vila i fridAndra andningenVisning pågårAvdelning 73TiggarenSyndabocken och Skamvrån. Den åttonde delen Mytomanen ges ut i maj 2020. Samma år firar Sofie Sarenbrant 10 år som författare.

Läsa | Sofie Sarenbrants Syndabocken har sålt i 250 000 exemplar
Örebroguiden

Källa Bookmark Förlag

You must be logged in to post a comment Login