Sofie Sarenbrant är årets svenska deckarförfattare

Av den 29 september, 2019
Foto: Thron Ullberg

Vinnaren av BookBeats pris till årets svenska deckarförfattare 2019 är Sofie Sarenbrant. Priset delades ut i samarbete med Crimetime Göteborg under årets bokmässa. Priset baseras på hur populära, genomlyssnade och omtyckta de tre senaste böckerna från landets bästa deckarförfattare varit under det senaste året.

– Sofie Sarenbrant är en av BookBeats allra populäraste författare genom tiderna. Hennes böcker är älskade av lyssnarna och de har belönat henne med fantastiska betyg. Sofie är en väldigt värdig vinnare av priset, säger Anna Riklund, Head of Conten Curation på BookBeat.

Priset delas ut för första gången i år och kombinerar data som visar hur många som börjat lyssna på de nominerade författarnas tre senaste böcker, hur stor andel som lyssnat igenom hela böckerna samt snittbetyget från användarna.

– Jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle ta hem det här, med tanke på hur många fantastiska deckarförfattare som finns. Det betyder mycket för mig att få vinna ett så ärofyllt pris som folket har avgjort. Jag får tacka alla er som lyssnat på Skamvrån och Syndabocken – och även mina tidigare titlar. Det här priset delar jag med Bookmark förlag och alla som har hjälpt mig med böckerna genom åren. Jag kan absolut inte ta åt mig äran själv, att lyckas som författare handlar mycket om teamwork, säger Sofie Sarenbrant

De nominerade författarna har alla släppt en ny deckare under de tolv senaste månaderna och deras tre senaste böcker har totalt lyssnats på 250 000 gånger i BookBeat. Nominerade till priset var: Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt, Mari Jungstedt, Lars Kepler, Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp. 

Kultur | Sofie Sarenbrant är årets svenska deckarförfattare
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login