Södra Station ett vandrarhem som vill erbjuda det lilla extra

Av den 14 januari, 2019

Södra Station är ett relativt nytt vandrarhem som ligger på Drottninggatan 46 strax söder om Restaurang Shanghai.

Vandrarhemmet erbjuder rum i storleken en till åtta bäddar som alla är ljusa, fräscha och till bra priser, man försöker också att lägga sin egen touch på rummen och den service man erbjuder.

Jag får mig en pratstund med Paola Bednarczyk som är chef för vandrarhemmet.

Hur skulle du vilja beskriva ert vandrarhem?
– Vi har hämtat inspiration från Södra Station vilket är en gammal järnvägsstation som fortfarande används och som ligger ganska nära, så vi har bland annat inrett med bilder på Örebro från den tiden då stationen började att användas.

– Rummen är inte heller helt lika varandra då vi försöker att ge dem sin egen personlighet med olika bilder, tavlor och andra detaljer i rummen. Vi har också jobbat med att få in färger i vandrarhemmet för att få en mer familjär känsla, vi hoppas att man kan känna sig välkommen och kanske stanna lite mer här än bara för att sova. En del av möblerna har vi dessutom renoverat själva för att få lite mer själ här, vi byter dessutom ut bilderna med jämna mellanrum så att det alltid skall finnas någonting nytt att titta på.

Hur ser beläggningen ut hos er?
– Just nu är det ganska många gäster men det beror så klart på vad som händer i stan, vi har allt från vanliga turister som bor här till de som är här för jobb, någon tävling eller för något evenemang nere på Conventum vilket ligger cirka 150 meter härifrån. Vårt läge är det många som gillar då det är promenadavstånd till det mesta så som Örebro slott, Wadköping och Gustavsvik för att nämna några saker.

Vad skiljer er från andra vandrarhem?
– Vi jobbar hårt med servicen och försöker att hjälpa våra gäster med det mesta som kan uppstå, om man till exempel behöver hjälp att hitta en adress eller ta sig någonstans, om det är något problem så kan vi hämta upp dem från centralstationen till exempel. Vi har även haft kunder som varken pratar svenska eller engelska, men då har vi ordnat så det funnits någon de kan få hjälp med att tala med oss.

– Eftersom vi reser mycket själva så vet vi att det ofta är dessa små saker som man behöver hjälp med och som gör stor skillnad för resenären. Ibland får vi lite annorlunda förfrågningar när folk bokar rummen och det är nog oftast på skämt. Det kan vara att de till exempel vill ha en bild på en särskild artist eller liknande på rummet, men vi brukar försöka att lösa det. Det kanske inte är särskilt viktigt för gästen men det ger en känsla av att man inte bara är en i mängden av gäster som kommer och går.

Ni utvecklar ju vandrarhemmet hela tiden så vad är på gång nu?
– Nu håller vi på att ordna en lekhörna för barnen där de kan hålla till, och till sommaren planerar vi att ordna cyklar som man kan att hyra. Något vi kan erbjuda redan nu är garageplatser här i närheten.

På Södra Station har man 17 rum med mellan en och åtta bäddar, dusch och toalett finns i korridoren samt ett stort gemensamt kök där det alltid finns tillgång till kaffe och the. Det finns också flera gemensamma sittgrupper där man kan hålla till om man inte vill vara på rummet.

Ni kan läsa mer om Södra Station boka rum här »

Karl-Johan Sandberg, Resa | Södra Station
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login