SOC (åter)vinner i längden

Av den 5 april, 2018
Rerun från SOC

Träningsvarumärket SOC följer upp höstens succé och fortsätter att fokusera på hållbara träningskläder, med vårens Rerun-linje har 80 procent av vattenåtgången reducerats och närmare 800 000 PET-flaskor återanvänts. Linjen, som fokuserar på löpning, innehåller plagg av återvunna material. 

SOC har för SS18 ytterligare utvecklat linjenRerun med hjälp av vattenbesparande tekniker och återvunna material. Den uppdaterade löparkollektionen har i fokus att skapa en mer hållbar framtid.

Färgskalan för Rerun-linjen går i svart, grått och orange för herrar samt svart, grått och cerise för damer. Kollektionen inrymmer basplagg ämnade för löpning i vårväder, såsom både långärmat och kortärmat som kort- och långa ben. Produkterna finns tillgängliga på Stadium samt stadium.se från och med 15 mars 2018 och riktar sig till alla som älskar att träna och vill värna om jordens resurser.

Privilegiet att springa i vår fantastiska natur är något som ofta tas för givet. På dessa grunder har vi utvecklade en hållbar löparlinje som vi kallar Rerun. Vårens kollektionslinje innebär 80 procent reducerad vattenanvändning samt 800 000 återvunna PET-flaskor, säger Ann Gunnar, Brand Manager SOC.

Majoriteten av produkterna har färgats med färgprocessen solution dye, som sparar 80 procent av vattentillanvändningen, 60 procent energi, 60 procent av koldioxid samt 60 procent kemikalier jämfört med en traditionell färgningsprocess. Dessutom har plaggen utrustats med funktionella material som andas samt reflexdetaljer.

Fakta SOC ReRun-En linje i varumärket SOCs vårkollektion
– Fokuserar på löpning
– Sparat mer än 117 000 liter vatten
– Återvunnit 795 000 använda PET-flaskor 
– Säljs på Stadium, i fysiska butiker och online från och med 15 mars 2018

Träning & Hälsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login