Snygg show med Powerwolf

Av den 23 oktober, 2016

Under fredagskvällen gick den första rockspelningen på Frimis Salonger under fredagskvällen, det var Powerwolf med support i form av Civil War som intog scenen på Frimis.

Civil War som agerade förband är en svensk power metal grupp som består till huvudsak av tidigare medlemmar till gruppen Sabaton, man känner igen sig från Sabaton i Civil Wars texter då man precis som Sabaton sjunger om gamla krig och slag.

Jag tycker att Civil War gör en mycket bra spelning med ordentligt drag i publiken, Nils Patriks röst är riktigt bra och hans framtoning påminner mig om Saxons gamla sångare Biff Byford.

Deras melodiska och trallvänliga power metal får verkligen igång publiken och jag finner mig själv smådiggande när man spelar Bay of Pigs.

Så kommer själva huvudnumret Powerwolf in på scenen iförda mycket påkostade och effektfulla scenkläder, även de spelar melodiös power metal där man bygger mycket av sina texter på de rumänska varulvsmyterna och religiös mystik.

Här tycker jag Powerwolf blir lite tunna live och man lyckas inte helt förmedla den maffiga ljudbild i alla fall jag förväntar mig till en sådan show som bandet bjuder på, jag tror inte att det beror på ljudanläggningen då Civil Wars ljudbild var betydligt mer komplett.

Men som sagt den show bandet bjuder på är av hög klass och passar på något sätt bra i den snygga lokal som Frimis Salonger numer bjuder på.

Så till betygen.
Civil War får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Powerwolf får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-halvsvamp-tom

För övrigt tycker jag att Frimis Salonger fungerar utmärkt som konsert lokal för typen större klubbspelningar.

Bilder från spelningen.

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Kultur & Musik
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login