Snustest II – Nordic Snus LD Original Vit Stark

Av den 3 oktober, 2019

Det kom in hela sju olika sorters snus från Nordic Snus att testa, de olika smakerna var LD Salmiak Vit, LD Original Vit Stark, Nordic Spirit Elderflower Slim, Nordic Spirit Berry Citrus, LD Original Portion Stark, LD Original Vit samt Nordic Spirit Smooth Mint Slim.

Den som får äran att utföra testerna är den snusande delen av redaktionen Oscar, åsikter och uttalanden om produkterna är högst personliga då smaken är garanterat olika.


1. Dosans utseende….
En stilren dosa som ser ut som LD nästan alltid gjort, enkel design med snygga stildrag för att markera att det är STARK smak. Dosan är bekväm i handen, varken för stor både i ficka som hand.

Betyg 10 av 10

2. Doft….
Det luktar snus med en touch av tvål, en stickande känsla i näsan när man luktar på det men en rätt god doft.

Betyg 7 av 10

3. Fuktighet….
Prillan känns rätt så torr, lite fuktighet känns. Beroende på snusare är detta/denna rinnighet bra, alternativt mer negativt. Själv tycker jag att det är så vitt snus ska vara, den känns mycket färsk när man plockar upp den.

Betyg 9 av 10

4. Smak….
Smaken var oväntat olik doften, den visar sig efter ca 15-20 minuter och är rätt god. Smaken håller länge och är behaglig.

Betyg 7 av 10

5. Styrka….
På dosan står styrkan 3,5 av 5, det är vad man förväntar sig när man stoppat in snusen, det är en bra nikotinhalt som ger mig en lätt kick efter ca 20 minuter.

Betyg 10 av 10

6. Känsla under läppen….
Påsens design gör så den extra rinnig efter en stund (min åsikt), det är gott. Påsen känns bra portionerad och sitter stadigt under läppen.

Betyg 10 av 10

7. Prisvärdhet….
Priset är 100% värt, 33 kronor hos Voidas!

Betyg 10 av 10

 LD Original Vit Stark får hela 63 poäng av 70 möjliga, ett klart godkänt betyg!

Oscar Olofsson, Snustest
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login