Snus | Omni – ett nytt helvitt snus från Swedish Match

Av den 16 juni, 2016

Omnis portionspåsar är nästan helt torra och har under fem procents fukthalt, vilket kan jämföras med traditionellt snus som har en fukthalt på 30 – 50 procent.

En dosa Omni består av 20 helvita portionspåsar i ett avlångt miniformat. En prilla väger 0,4 gram, och till skillnad från Swedish Match övriga produkter behöver Omni inte kylförvaras på samma sätt som traditionellt snus.

Det känns kul att äntligen lansera Omni, och jag är övertygad om att konsumenten kommer att ta till sig den helvita prillan. Swedish Match har en framgångsrik historia av innovation och med Omni tar vi ett nytt steg i nästa generations portionssnus, säger Jenny Belsco, varumärkesansvarig för Omni på Swedish Match.

Omni kommer att börja säljas i Swedish Match snusbutiker från och med den 15 juni och kommer att kosta 45 kronor. I mitten av juni kommer Omni även att finnas tillgänglig på 7-Eleven, Pressbyrån samt i ett begränsat antal butiker längs den svensk-norska gränsen.

Svenskar röker överlägset minst i Europa, men det finns fortfarande nästan en miljon cigarettanvändare i Sverige, varav många inte ser snus som ett alternativ till cigaretter. Med en helvit prilla lanserar Swedish Match nästa generations snus, som förhoppningsvis kan vara ett aktuellt alternativ även för denna konsumentgrupp nikotinanvändare.

Sverige har en miljon snusare i dag, men samtidigt vet vi att det fortfarande kan vara en hög tröskel för de tobakskonsumenter som inte uppskattar traditionellt snus, och med Omni är ambitionen att bredda vårt produkterbjudande inom snuskategorin för att även kunna nå dem, säger Jenny Belsco.

Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login