Snörik jul väntar – Över 50 cm snö i terrängen på SkiStars Skandinaviska skidorter

Av den 17 december, 2019
Nytagen bild från Trysil

SkiStars skidorter har haft en stark försäsong med ihållande kyla och snö. Redan i mitten av november öppnade SkiStars skandinaviska skidorter; Vemdalen, Åre, Trysil, Sälen och Hemsedal. Snödjupet i terrängen på fjällorterna är nu mellan 50-110 cm och under de senaste 24 timmarna har stora mängder nysnö fallit. Under den gångna lördagen öppnade också den österrikiska skidorten St. Johann in Tirol. Inför luciahelgen öppnas det för ännu mer skidåkning, och i Åre och Trysil genomförs skidtestarhelger där branschens leverantörer erbjuder skidåkare att gratis testa säsongens utrustning.

– För Åre är skidtestarhelgen det riktiga startskottet på skidsäsongen. Det känns extra kul i år då vi haft så fina förhållanden ända sedan vi öppnade den 15 november då vi redan från start kunde erbjuda skidåkning från högzon. Till helgen öppnar vi både svart och röd linje i SkiStar Snow Park, säger Niclas Sjögren Berg, destinationschef SkiStar Åre.

Under helgen öppnas fler nedfarter och parker på SkiStars skidorter. I Lindvallen öppnar delar av familjeupplevelsen Fun Ride och Valletorget. På Sälfjällstorget i Lindvallen öppnar skidåkningen för säsongen och Högfjället har nu öppet dagligen. I Tandådalen öppnas både grön och blå linje i SkiStar Snow Park. Från 19 december har Vemdalen öppet i alla sina skidområden dagligen. I Åre är hela lågzon öppet från och med 19 december då Björnen och Tegefjäll öppnar för skidåkning.

– Nu öppnar vi upp för ännu mer skidåkning och upplevelser i Sälen. Det känns lite extra spännande att idag öppna Hundfjället. Vi har om lite mer än en vecka, söndagen den 22 december, de första flyggästerna som landar på Scandinavian Mountains Airport bara 10 minuter från Hundfjället, säger Jonas Bauer, destinationschef SkiStar Sälen.

Snödjup i terrängen enligt skistar.com

  • Sälen: 85 cm i terräng
  • Åre: 57 cm i terräng
  • Vemdalen: 65
  • Hemsedal: 112
  • Trysil: 68

Resa | Snörik jul väntar – Över 50 cm snö i terrängen på SkiStars Skandinaviska skidorter
Örebroguiden

Källa Skistar

You must be logged in to post a comment Login