Snart premiär för Örebro länsteaters konsert satsning

Av den 23 september, 2019

Under fyra tillfällen under hösten kommer Länsteaterns scen intas av några av landets mest framstående och uppskattade artister.

”Teatersalongens atmosfär och intima scen skapar unika konsertupplevelser för publiken. Man kommer sitta ovanligt nära artisterna och dessutom i teaterns stämningsfulla miljö. Jag tror både publiken och artisterna ser väldigt mycket fram emot det här” säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare för Örebro länsteater.

Först ut att inviga Örebro länsteaters konsertkoncept är Jens Lekman. Han har hyllats världen över och är en av Sveriges mest älskade indie-artist och trubadur. Han har fått otaliga utmärkelser och lysande recensioner och snart kommer han alltså till Örebro Länsteater för att spela vad som kanske blir hans enda spelning under hösten.

”Jag hade egentligen tänkt ägna hösten åt skrivandet, det är ju ändå det man gör bäst då, men så kom det här fina erbjudandet om att spela på Örebro Teater och det kunde jag inte tacka nej till. Så detta verkar bli den enda spelning jag gör i höst. Ska bli riktigt fint!” säger Jens Lekman.

Konserterna är ett samarbete med Kulturaktiebolaget. Ett samarbete som varit inspirerande för båda parter.

”Det känns fantastiskt att vi får vara med på det här! Härlig musik i en unik miljö. Kul att huset kan användas för flera kulturella inslag. Vi ser fram emot det här” säger Erik B Löfgren (Kulturaktiebolaget)

Övriga artister som spelar på Örebro länsteater i höst är:
28 oktober 19.00 – Isabella Lundgren – en hyllning till Bob Dylan
16 november 19.00 – Jenny Wilson
30 november 19.00 – Pernilla Andersson

Musik | Snart premiär för Örebro länsteaters konsert satsning
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login