Snart dags för Stora Bokbytardagen

Av den 11 maj, 2018

Snart dags för Stora Bokbytardagen – då hela Sverige byter böcker.

Onsdagen den 16 maj 2018 är det Stora Bokbytardagen. Ta med dig en bok hemifrån och byt med någon annan, var som helst, när som helst under hela dagen: på jobbet, bussen, tåget, fiket, i skolan eller på våra arrangerade bokbytarstationer. Vem som helst får anordna en bokbytarstation: det kan vara bibliotek, kulturhus, kaféer och butiker.

Stora Bokbytardagen startades 2009 som ett frivilligt initiativ av Ida Torkkeli och Joakim Karlsson och drivs av föreningen Medveten Konsumtion sedan 2017. Dagen är till för att uppmuntra till mer läsande och lärande. Det är även ett perfekt tillfälle att få boktips och träffa nya människor du kanske aldrig annars mött.

Vill du också hålla i en bokbytarstation? Det kostar ingenting och öppettiderna bestämmer du själv, gå in på www.storabokbytardagen.se för att registrera ditt event.

Under dagen har ni möjlighet att vara kreativa: kanske bjuda in en författare, ha högläsning, skrivarkurs eller poesikväll. Glöm inte att hashtagga #storabokbytardagen när ni lägger ut bilder på sociala medier.

Flera av FNs mål i Agenda 2030 tar upp vikten av arbete för hållbarhet och att resurser måste läggas ner för att skapa en hållbar framtid. Inom detta vill vi verka som en inspirations- och kunskapskälla till alternativa metoder, där vi visar exempel på en annorlunda och hållbar kultur, som man kan delta i över hela landet.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login