Snart dags för Stefan Janssons sommarrevy

Av den 24 juni, 2018

”JANSSON med mera, med flera” är namnet på ”en bitterljuv och stundtals underbar underhållning tillsammans med Stefan Jansson, Ola Jansson och fantastiska gäster” som ges i Rockhammar (4 juli), Örebro (5 och 6 juli) och Resta (19 juli).

”JANSSON med mera, med flera” är ”en slags revy med nyskrivna texter och musik, lite återbruk, allvar och skämt. Satiriska drapor om världen just nu och betraktelser över livet, det stora i det lilla. Allt serverat i den ljumma sommarkvällen”.

Underhållningen står Stefan Jansson och Ola Jansson (piano) för. De har dessutom med sig exklusiva gäster på platserna de spelar på.

Föreställningar och spelplatser (som har begränsat antal platser):

  • 4 juli kl. 19.00 SPORTHALLEN ROCKHAMMAR (GÄST: MARKUS VIRTA)
  • 5 juli kl. 19.00 TEATER MARTIN MUTTER, BEVÄRINGSGATAN 6, ÖREBRO (GÄST: MARKUS VIRTA)
  • 6 juli KL. 19.00 TEATER MARTIN MUTTER, BEVÄRINGSGATAN 6, ÖREBRO (GÄST: MARIA JOHANSSON JOSEPHSSON)
  • 19 juli KL. 19.00 RESTA BYGDEGÅRD (GÄST: JOHAN RENMAN)

Biljettpriset är 240 kronor. Ungdom upp t.o.m. 18 år 120 kronor. Biljetter kan bokas från och med 1 juni på Blombergska bokhandeln 0581-10021. Kaffe och fikaförsäljning på samtliga ställen.

Föreställningen spelas DESSUTOM i Södra Råda Kulturhus utanför Gullspång 21 juli kl. 19.00. Då är endast Ola och Stefan med. Biljetter bokas där på sodraradakulturhus.se.
Om de medverkande i ”JANSSON med mera, med flera”:

Idé och manus: Stefan Jansson. Vid pianot: Ola Jansson: Gäster: Markus Virta, Maria Johansson Josephsson och Johan Renman.

Stefan Jansson arbetar som teaterlärare och regissör och har även gjort många egna föreställningar, egen musik och samlat egna texter i två böcker: ”Tyst och inbunden” och ”Född Fåntratt”. Skrivit bl.a. ”Glädjens Akademi” för Stadra Teater 2016 och ”Siggebohyttans Spektakler” på Siggebohyttans bergsmansgård 2017. Sedan 2013 har Stefan egen blogg på NA.se och under maj 2018 medverkar han i två (!) program av podden ”Snedtänkt” med Kalle Lind där han fritt får vädra två av sina specialintressen: revyartister och revyhistoria.

Ola Jansson jobbar som pianopedagog på Rytmus i Göteborg men är även en flitigt anlitad ackompanjatör och arrangör. Han jobbar med flera körer t.ex. ”Solid Gospel” och ”Java Gospel” och har turnerat i USA. Ola kommer från början från Fellingsbro och i tjugo år har Stefan och Ola gjort föreställningar ihop, allt började med kabarén ”Det sjunde gomseglet” 1998.

Markus Virta är musikalartist och regissör med rötterna i Vedevåg. Han studerade på Balettakademin i Göteborg, fick roller i bl.a. ”La Cage aux Folles” och ”Les Misérables” och provade därefter rollen som regissör. T.ex. ”Parade” på Wermland Opera 2015 och ”Ingvar – en musikalisk möbelsaga” på Wasa teater 2017. Under våren 2018 spelades hans uppsättning av ”Gentlemannen” på Oscarsteatern med bl.a. Henrik Dorsin och Suzanne Reuter och i höst har musikalen ”Såsom i himlen” med bl.a. Malena Ernman urpremiär på samma teater, i regi av Markus. Markus och Stefan har spelat ihop så länge man kan minnas, i alla fall sedan 1996 och ”Trebodarevyn”, sedan i bl.a. ”Myggfritt” 2011 och senast i revyn ”Kyssar o smek” sommaren 2013.

Maria Johansson Josephsson arbetar som frilansande sångerska, skådespelerska och sångpedagog. Maria har medverkat i ett flertal uppmärksammade produktioner bl.a. ”Glada änkan” på Folkoperan 2008,”Monsterkabinettet” på Unga Klara 2009 och ”Falla ur tiden”på Dramaten 2016. På Örebro länsteater har hon medverkat i t.ex. ”Blodsbröllop” 2002, ”Ingvar – en musikalisk möbelsaga” 2011 samt gjorde körarrangemang och sånginstudering till ”Befrielsefronten” 2016-17. Under 2017 gjorde Maria bejublade konserter i både New York och Moskva tillsammans med kontrabasisten Sebastien Dubé. I juni 2018 kommer Maria och Sebastien bland annat att medverka i ”Shake it collaborations” – en scenkonstfestival på Skeppsholmen i Stockholm.

Johan Renman är slagverkare och teatermusiker och har bland annat medverkat i ”Spader Dam och andra berättelser” på Teater Martin Mutter. Johan bor i Stockholm och undervisar i slagverk på alla stadier på Lilla Akademin. Han har även frilansat i flera av landets symfoniorkestrar och Kroumata. Johan Renman har också medverkat i flera av Stefans tidigare produktioner, t.ex. ”I Nobelt sällskap” på Teater Martin Mutter 2015 och senast ”I sura strömmingars sällskap” på Stadra 2016.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Stefan Janssons sommarrevy
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login