Snaps | Prima Svenska Nubbar – en klassiker i ny sval kostym

Av den 21 maj, 2015

Nytt sätt att servera snaps till midsommar med multifunktionellt snapstråg.

Midsommar – tillika vår största snapshögtid – är snart här. Lagom till dess och sommarens alla snapstillfällen lanseras en limited edition av Prima Svenska Nubbar. De klassiska nubbarna kommer i en helt ny förpackning; ett snapstråg som fungerar som en kombinerad kylare och serveringsbricka för tillbehör. 

Snart nalkas midsommar, en älskad svensk högtid. En sval nubbe är för många ett måste på midsommarbordet och en traditionsenlig smakförhöjare till sill, ost och färskpotatis. Det kan dock vara en utmaning att få till den optimala serveringstemperaturen. Är snapsen för varm, eller för den delen iskyld, så kommer den helt enkelt inte till sin rätt. För att avhjälpa detta problem lanseras nu Prima Svenska Nubbar i ett nytt innovativt snapstråg med bland annat O.P. Anderson, Skåne Akvavit och Hallands Fläder. I snapstråget ingår de tio klassiska Svenska Nubbarna, en istärningspåse och ett praktiskt lock som fungerar utmärkt som skärbräda eller serveringsbricka.

Tråget är ett dekorativt inslag på midsommarbordet med sin retroinspirerade design i form av teakbrickan. Tråget är dessutom mycket funktionellt eftersom istärningspåsen och tråget gör det  möjligt att blanda isbitar och flaskor så att snapsen kyls lagom mycket. Snapstråget är även en praktisk följeslagare till sommarens utflykter och picknickar då tråget utgör ett skyddande hölje och dess lock passar perfekt för att servera munsbitar på eller använda för att skära upp en bit ost eller ett knippe gräslök på, berättar Anna Möller, Senior Brand Manager på Altia. 

Snapsarna som ingår i Prima Svenska Nubbar har sina anor från 1800- och tidigt 1900-tal och är ett urval av snapsar  med ursprung från olika landskap runt om i Sverige. Prima Svenska Nubbar har ett smakspann från friskt och fruktigt till kryddigt och kraftfullt och innehåller tio snapsar: O.P. Anderson, Skåne Akvavit, Gammal Norrlands Akvavit, Hallands Fläder, Herrgårds Aquavit, Läckö Slottsaquavit, Örtagårds Brännvin, Östgöta Sädes Brännvin, Rånäs Brännvin och Bäska Droppar. 

För mer information om den svenska snapskulturen och Prima Svenska Nubbar >>

Svenska Nubbar kostar 221 kr och har artikelnummer 180 på Systembolaget.

Mat & Dryck | Snaps
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login