Smygstarta julfeelingen med den första officiella trailern för filmen ”Jag Kommer Hem Igen Till Jul”

Av den 13 oktober, 2019

Årets stora julfilm ”Jag Kommer Hem Igen Till Jul” är fylld av musik, dramatik och en stor dos igenkänning. Redan nu går det att få en försmak av julkänslorna när trailern för filmen visas för första gången. 

Filmen har premiär 8 november och regisseras av den flerfaldigt hyllade Ella Lemhagen. I huvudrollerna ser vi Peter Jöback, en av vår tids mest hyllade artister, som nu gör sin filmdebut och den erkände skådespelaren Johannes Kuhnke.  

Tillsammans med bland annat Suzanne Reuter, Anja Lundqvist. Jennie Silfverhjelm och Loa Falkman utgör de en stark familjekonstellation vars förhoppningar om en riktigt trevlig jul slutar i en helg kantad av drama, musik och väl gömda familjehemligheter.

Publiken får följa världsstjärnan Simon (Peter Jöback) som kommer hem till Sverige för att fira jul med familjen med allt vad det innebär. I det lilla samhället där han växte upp arrangerar hans bror Anders (Johannes Kuhnke) den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta.

Filmen baseras på en idé av Peter Jöback och bjuder på hög igenkänningsfaktor över hur våra stora ansträngningar att ha en riktigt trevlig familjejul ofta blir ett hinder för att lyckas.

Jag har burit idén till den här filmen med mig väldigt länge, den är inspirerad av min egen historia men utvecklad vidare till en spelfilm. Det är på många sätt en klassisk julfilm som rymmer mycket humor, musik och värme. Samtidigt tar den också upp temat att våga stå för vem man är, omfamna sin historia och låta gömda familjehemligheter segla upp till ytan, säger Peter Jöback.

”Jag Kommer Hem Igen Till Jul” är en produktion av Miso Film Sverige, i samproduktion med Film i Väst och TV4, med stöd från Svenska Filminstitutet och distribueras av SF Studios.

Manuset är skrivet av Daniel Karlsson (All inclusive) och producenter är Sandra Harms (TV-serien ”Modus” och ”438 dagar”) och Rachel Bodros Wolgers.

Film | Smygstarta julfeelingen med den första officiella trailern för filmen ”Jag Kommer Hem Igen Till Jul”
Örebroguiden

Källa SF Studios

You must be logged in to post a comment Login