Smash Into Pieces släpper singel och snickrar på ny liveshow

Av den 10 april, 2018

Den 20 april släpper Smash Into Pieces en ny singel inför det kommande albumet, samtidigt snickrar man på en ny och ännu mer uppseendeväckande scenshow.

Jag träffar Benjamin Jennebo grundaren av Smash Into Pieces på vårt kontor precis innan han skall till Frimis Salonger för soundcheck med bandet Lillasyster, Benjamin skall nämligen spela med dem på låten ”Krossat glas” som han skrivit till dem.

Det är mycket på gång runt Smash Into Pieces just nu, berätta lite om vad som händer.
– Vi kan nog säga att det brukar vara mycket på gång men nu har vi nog ökat med fem nivåer till. Nu skall vi släppa ny singel den 20 april vilket enligt mig är det absolut bästa som kommit från oss någonsin, det är också det fräschaste och mest moderna som ett rockband i Sverige någonsin har gjort. Så jag skulle vilja säga att vi ligger i framkant med den här releasen både bildlikt, musikaliskt så klart men också att temat på låten kommer att träffa väldigt brett.

Vad är temat för låten på den nya singeln?
– Låten heter ”Superstar in me” och den handlar om att när man är barn, så är den här superstjärnan inom en något att bli medans det som vuxen är att bli barnet. Så låten handlar om att finna sitt inre barn igen.

Jag har hört rykten om en ny scenshow, vad har ni nu hittat på?
– Det vi gör nu är så innovativt att jag inte hittat något band som gjort något liknande hur mycket jag än har googlat och letat, och bara det i sig gör ju det hela spektakulärt. Jag vet inte hur mycket jag kan avslöja men jag säger så här, en trummis som är mobil och trummisen rör sig mer och snabbare än alla andra bandmedlemmar samtidigt.

När kommer den här showen att ha premiär?
– En del av den nya liveshowen kommer att presenteras i den nya musikvideon tillsammans med storyn om den här superhjälten, detta blir också en origin story om The Apocalypse DJ.

Ni är även på gång med ett nytt album.
– Stämmer bra, låtarna är klara men inspelningen är inte klar till hundra procent. Singel ett och två är klara och vi räknar med att albumet är klart inom ett par månader, så man kan nog förvänta sig släpp av albumet till tidig höst. Singel nummer ett kommer den 20 april och singel nummer två kommer nog två månader senare.

Har ni någon ny turné på gång?
– Ja vi skall turnera hela Sverige från den 26 april och fram till hösten, efter det ser det ut att bli en fet europaturné med efterföljande USA-turné eller också blir det bara en USA-turné.

Blir det någon spelning i Örebro?
– Så klart skall Örebroarna få smaka på karamellen först, så den 5 maj spelar vi på Ritz och det kommer att bli en riktig smällkaramell den här gången. Det kommer även att bli en stor produktion filmmässigt, det ser även ut som att vi kommer att livestreama showen också, Smash Into Pieces kommer även att köra en längre show än vanligt.

– Det blir även bra förband med Normandie och Jay Smith, biljetterna går för närvarande år mer än någonsin.

Då får vi önska lycka till med nya singeln och kommande spelning.
– Tackar.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login