Skydda barnens ömtåliga kinder i vinter

Av den 10 november, 2019

Vårt skandinaviska klimat, med skiftande väder- och temperaturväxlingar, påfrestar huden på många sätt, stora som små. Under de kallare årstiderna sjunker fuktnivån och luften blir torrare, både utomhus och inomhus, kylan blir till minusgrader och vindarna blir isande kalla.

Barns hud är fyra gånger tunnare än en vuxen och kan inte anpassa sig på egen hand till plötsliga förändringar i temperaturen. Huden tenderar att bli irriterad, röd och känslig och kan därför behöva hjälp av bland annat skyddande mild hudvård.

Med enkla knep går det att skydda barnens ömtåliga hud, även på vintern.
För att huden ska må så bra som möjligt under den kalla årstiden kan man förebygga genom att smörja in barnets hud med en vårdande hudvårdsprodukt efter dusch eller bad på kvällen. Smörjer ni in barnet på morgonen, se till att vänta minst 30 minuter innan ni går ut i kylan. En kräm som innehåller vatten kan nämligen ha en kylande effekt på huden, något som kan upplevas som obehagligt på de små kinderna.

Ska ni ut och åka pulka, skidor eller bara ta en promenad i minusgrader rekommenderar vi ett tunt lager av en vattenfri väderkräm. Krämen, som används i förebyggande syfte, lägger sig som en naturligt skyddande barriär mot kyla och kalla vindar. Smörj de mest utsatta områdena som kinder, runt näsan och runt munnen.

Helt naturligt precis som ditt barn
Weledas väderkräm, Weleda Calendula Weather Protection Cream, innehåller rent bivax och hudvänligt lanolin som bildar en skyddsbarriär utan att påverka hudens naturliga funktioner. Den värdefulla mandeloljan vårdar torr hud och hjälper den att bevaras mjuk och smidig. Extrakt av biodynamiskt odlad ringblomma och ekologisk kamomill hjälper till att lugna och lindra den ömtåliga huden.

Fördelen med naturlig hudvård är att ingredienserna stärker hudens egen skyddsbarriär, så att du bibehåller en stark och motståndskraftig hud.

Visste du att!
Weledas hudvård för baby och barn är framtagen i samarbete med barnmorskor. 

Användning av Weleda Calendula Weather Protection Cream
Väderkrämen kan användas av hela familjen! På bebisar från 6 månader, eller från när bebisen kan sitta upp i vagnen och då är mer utsatt för kalla vindar och kyla. Massera in ett tunt lager på de mest utsatta områdena som kinder, näsa och runt munnen, innan ni går ute i kylan. Väderkrämen kan användas flera gånger per dag eller vid behov.

Weleda Calendula Weather Protection Cream
Rek pris 89 kr, 30 ml

Skönhet | Skydda barnens ömtåliga kinder i vinter
Örebroguiden

Källa: Weleda

You must be logged in to post a comment Login