Skräcknatt på slottet, inte så skräckfylld 

Av den 27 oktober, 2019

Under höstlovsveckan arrangerar Spökstaden, Skräcknatt – Ekon av slottets mörker en enligt dem själva en ca 45 minuter lång skräckinjagande tur på Örebro Slott.

Jag blev inbjuden att gå denna tur och eftersom jag var nyfiken på de här spökvandringarna på Örebro Slott då flera av mina bekanta berättat att de varit bra och läskiga, så självklart tackade jag ja. 

Här följer arrangörernas beskrivning av turen: 
“Slottets urgamla murar ruvar på mörker och fasor bortom mänsklig fattning. Stenväggarna är stöpta i blodet och livet från de som slavat för att bygga dem och de har i mer än fyrahundra år bevittnat blodiga orättvisor, mörka hemligheter, förföljelse och förräderi. Du som vågar är välkommen in i slottets mörkaste mörker på en Skräcknatt i Örebro slott. 
 
En Skräcknatt i Örebro slott är en ca 45 minuter lång skräckinjagande tur som är teatralt gestaltad.”

Så fort jag visste att det var klart att jag skulle gå på denna vandring blev jag jättenervös och tänkte nej, jag kommer inte klara av detta. Så jag frågade min dotter om hon inte kunde gå med mig för jag kände att jag måste ha med mig ett moraliskt stöd. I tre dagar var jag nervös, och när vi väl stod på borggården med fem minuter kvar tills turen skulle börja trodde jag att hjärtat skulle hoppa ur kroppen på mig. Hade det inte varit för min dotter hade jag förmodligen gått därifrån. Jag hade uppfattat denna tur som en spökvandring där man skulle bli skrämd av fysiska skådespelare utklädda till olika otäckheter.  

Turen var inte vad jag förväntat mig, utan detta var snarare en guidad tur med spökhistorier från slottets historia, berättande av guiderna som i och för sig var utklädda och agerade med inlevelse. Tyvärr var jag så fokuserad på att bli skrämd att jag hade lite svårt att följa med i guidens berättelse då jag kikade över min axel hela tiden, och på grund av detta blev inte denna tur en så bra upplevelse för mig. Hade jag däremot haft andra förväntningar kunde denna tur blivit både trevlig och lite smått kuslig. 

Sammanfattat:  
Arrangemang: Skräcknatt – Ekon av slottets mörker 
Varaktighet: ca 45 minuter 
Typ av event: en teatraliskt gestaltad guidning med hemska historier från slottets förflutna

Malee Elneborg, Nöje | Skräcknatt på slottet, inte så skräckfylld 
Örebroguiden 

You must be logged in to post a comment Login