Skönhet | Tipsen som gör din hud gladare i vinter

Av den 2 december, 2015

Vintermånaderna närmar sig med snö, minusgrader och kalla vindar. Men kyligare väder betyder inte bara rosigare kinder. Många med torr hud får ökade besvär och huden kan klia, strama och fjälla. Det är inte heller ovanligt med hudsprickor. Här har vi samlat sju tips för hur du gör huden lite gladare i vinter.

1) Hudvård från topp …
Näsa, kinder, panna och haka är exponerade för vinterns torra och kalla luft. Vi rekommenderar Decubal face vital cream för den dagliga ansiktsvården. Den är utvecklad för torr hud med särskilt behov av näring och återuppbyggnad. Den är intensivt återfuktande och lämplig som både dag- och nattkräm.

2) … till tå!
Hela kroppen behöver omtanke under vintern. En fuktighetsbevarande kräm med hög fetthalt förebygger att torr hud uppstår eller förvärras. Decubal clinic cream med 38 % fetthalt är framtagen för daglig, förebyggande hudvård och kan användas över hela kroppen. Passar både vuxna och barn.

3) Smörj med rätt teknik
Rätt smörjteknik är a och o. Börja med att massera in krämen i huden med mjuka tag. Det är viktigt att all kräm smörjs in i huden. Räkna med att det tar cirka 15 minuter att ordentligt smörja in hela kroppen. Många med torr hud får ökade besvär under vintern och behöver en lite fetare kräm. Då kan Decubal repair cream med 70 % fetthalt vara ett alternativ. Den innehåller hudidentiska ceramider, vitamin B3 och jojobaolja, ingredienser som mjukgör och hjälper till att återuppbygga hudens naturliga skyddsbarriär.

4) Undvik hög värme
Tillhör du dem som tycker om att skruva upp värmen inomhus och ta ett hett bad under vintern? Tänk då på att den varma inomhusluften har en uttorkande effekt på huden. Undvik också skållande heta bad eftersom de bryter ner hudens fettbarriär. Tänk också på att de rengöringsprodukter du använder i duschen eller badet kan torka ut huden ytterligare. Använd en mild olja som Decubal Shower & Bath Oil. Den återfuktar huden samtidigt som den rengör skonsamt.

5) Smörj in dig ofta
Att smörja in sig ofta är ett av de bästa sätten att motverka torr hud. Gör det till en vana att smörja in dig morgon och kväll och vid ytterligare några tillfällen under dagen om det behövs.

6) Vårda utsatta områden
Har du små områden på kroppen som ofta blir extra torra? Decubal lips & dry spots balm är speciellt utvecklad för punktinsatser på problemområden, till exempel på spruckna läppar och nagelband, på vita knogar, torra armbågar och små sår på händer och fötter. Perfekt att ha med sig i handväskan!

7) Kom ihåg solskyddsfaktor
Även under vintern är det viktigt att skydda ansiktet mot solens strålar. I synnerhet gäller det om du vistas mycket ute och när du är på sol- eller skidsemester. Använd en hög solskyddsfaktor och en kräm/stift med både UVB-och UVA-skydd.

Decubal – produkterna för din vinterhud

  • Decubal face vital cream – närande och mjukgörande för ansiktet Decubal face vital cream är en intensivt vårdande och fuktgivande kräm för ansiktet som är utvecklad för torr hud med särskilt behov av näring och återuppbyggnad. Den har ett flertal aktiva ingredienser som hjälper huden att återuppbyggas inifrån, bl. a. hudidentisk ceramidblandning, E-vitamin, sheasmör och vitamin B3. Den tränger snabbt in i huden och lämnar en matt yta. Fetthalt: 18 %. Rek. konsumentpris: 99 kronor/50 ml.
  • Decubal original clinic cream – klassikern för torr hud Decubal clinic cream skyddar och återfuktar torr och känslig hud och kan användas från topp till tå av hela familjen. Clinic cream är rik på det mjukgörande ämnet glycerin och högrenat lanolin, som hjälper krämen att snabbt tränga in i huden. Produkten rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Fetthalt: 38 %. Rek. konsumentpris: 55 kronor/100 g, 99 kronor/250 g, 189 kronor/475 g pump.
  • Decubal repair cream – för kroppens problemområden Decubal repair cream är en intensivt närande och fuktgivande fet kräm med aktiva, hudidentiska ingredienser som ceramider, vitamin B3 och jojobaolja som mjukgör och hjälper till att återuppbygga huden. Den är speciellt utvecklad för personer med mycket torr, fnasig och sprucken hud. Den kan användas varje dag för att hjälpa till att återuppbygga och återställa spruckna, och röda områden som t ex kinder, armbågar, knän och hälar. Fetthalt: 70 %. Rek. konsumentpris: 119 kronor/100 ml
  • Decubal shower & bath oil – mjukgörande duscholja Decubal shower & bath oil är en mild dusch- och badolja med naturliga oljor för torr hud. Duscholjan kan användas ofta utan att torka ut huden. Innehåller jojobaolja, E-vitamin samt kamomill i kombination med milda tensider som gör huden både ren och mjuk. Fetthalt: 47 %. Rek. konsumentpris: 79 kronor/200 ml och 159 kronor/500 ml.
  • Decubal lips & dry spots balm – närande för torra läppar
    Decubal lips & dry spots är en fet, närande och återfuktande salva för punktbehandling av torra läppar samt andra torra partier på kroppen såsom nagelband och armbågar. Den innehåller högrenat lanolin som snabbt tränger in och mjukgör huden och bivax som hjälper huden att snabbare återställa sig. Fetthalt: 99 %. Rek. konsumentpris: 69 kronor/30 ml.

Decubal – experten på torr hud
Decubal hudvårdsserie är speciellt utvecklad för att ta hand om torr hud – dygnet runt. Decubal är utvecklad i nära samarbete med nordiska hudläkare och har funnits i Sverige i över 40 år. Alla produkter är fria från färgämnen, parfym och parabener. Nyligen fick serien en ny uppdaterad design som gör det lättare att välja rätt produkter. Decubal säljs endast på apotek där du även kan få råd om hudvård. Sortimentet kan variera mellan olika apotek.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login