Skönhet | Nu lanseras Priorin schampo som stärker och vårdar ditt hår

Av den 6 maj, 2015

I april lanserades Priorin schampo – ett vårdande och stärkande schampo utvecklat för hår i behov av extra näring. Priorin schampo är ett komplement till befintliga Priorin kapslar och innehåller ett naturligt växtextrakt som ger håret extra näring som kan behövas om man har ett sprött och slitet hår.

Dagens hår får utstå en hel del påfrestningar i form av värmeverktyg, hårförlängningar, blekningar, färg och vissa stylingprodukter som kan påverka hårets kvalitet negativt. Efter en lång vinter med torr luft och mössor kan håret behöva lite extra omsorg. En vanlig anledning till ett sprött hår kan vara att håret inte får alla näringsämnen det behöver vilket även kan resultera i att man tappar mer hår än normalt. Tillfälligt håravfall är vanligt förekommande hos framförallt kvinnor och kan bero på många saker. Utöver ovanstående kan det bero på stress, hormonella förändringar eller ensidig kost.

Att tappa hår är helt naturligt. Alla tappar mellan 40-100 hårstrån per dag. Att tappa fler än 100 hårstrån per dag under en längre tid kallas håravfall. Man skiljer på ärftligt och tillfälligt håravfall. Ärftligt håravfall drabbar främst män. Vid tillfälligt håravfall kan man tillföra kroppen näring inifrån, t ex genom Priorin kapslar som innehåller vitamin B7 – biotin – som tillför näring inifrån, direkt till hårroten och bidrar till att håret bibehålls så välmående som normalt hår ska vara. Nu lanserar Bayer ett komplement till Priorin kapslar: Priorin schampo.

–  Priorin schampo är en kosmetisk produkt som är utvecklad för att användas tillsammans med kosttillskottet Priorin kapslar i den dagliga rutinen för en optimal hårhälsa. Schampot rengör håret skonsamt och innehåller bland annat glykoproteiner, hirsextrakt samt vitamin B5 som är vårdande och stärkande för håret, säger Andreas Roos, medicinsk rådgivare på Bayer Healthcare Consumer Care.

Visste du att …

  • Ett hårstrå har en livscykel om 2-6 år och delas in tre faser, av vilka tillväxtfasen upptar den största delen. Tillväxten är beroende av optimal näringstillförsel som fås via blodcirkulationen. Om den blir störd så kommer hårstrået snabbare in i övergångs- och vilofasen, vilket resulterar i att man tappar mer hår än vanligt.
  • Hårets utseende är till stor del genetiskt och beror på vilken form hårsäcken har – en rak hårsäck ger ett rakt hår.
  • Priorin kapslar med biotin är ett kosttillskott som utvecklades redan 1959 i Schweiz som den första systemiska produkten mot tillfälligt håravfall. Priorin Kapslar tillför biotin (vitamin B7) som bidrar till att bevara en normal hårväxt. Innehåller även hirsextrakt, vitamin B5 (pantotensyra) och aminosyran L-cystin.
  • Enligt en marknadsundersökning upplever 64% av kvinnorna i åldern 25-55 år försämrad hårkvalitet/håravfall (YouGov, april 2011).
  • Priorin schampo är en kosmetisk produkt som är fri från parabener och färgämnen.
  • Priorin schampo och kapslar finns på alla välsorterade apotek samt i utvalda hälsokostbutiker.
  • Rekommenderat pris för Priorin Schampo är 129 kr.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login