Skönhet | Kiss French – wear Italian

Av den 10 juni, 2015

Kiss French – wear Italian! The Body Shop presenterar doftkollektionen Italian Summer Fig!

Sommaren är den perfekta tidpunkten att bli förälskad i en ny doft, så följ med på en doftresa som kommer kittla dina sinnen, skapa minnen och fånga din fantasi. En resa in i den italienska sommarens skönhet. Det är här, i den soldränkta regionen Puglia i södra Italien, som The Body Shop har hittat den perfekta och unika ingrediensen för en sofistikerad sommardoft: Italian Summer Fig.

Föreställ dig saftiga fikon som långsamt fått mogna i den italienska solen. Andas in den friska grönskan från deras gröna blad, det mjölkigt saftiga fruktköttet och de mjukvarma dofterna från själva trästammen.

Den fängslande doften av fikon ligger i hjärtat av doften
Det är den som ger den dess unika karaktär och sofistikation. De dekadent saftiga fikonen från Puglia är som små minnesbollar av den italienska sommaren, och de ger doften sin solmogna och naturligt söta arom. The Body Shop är starkt engagerade i att använda de allra bästa naturliga ingredienserna. Därför är fikonen handplockade, speciellt utvalda när sommaren står som högst – när fruktköttet är som mjukast och aromen som starkast. På så sätt skapas den utsökta noten av fikon.

Parfymörerna Arnaud Winter och Constance Georges Picot skapade doften med utgångspunkt i sin egen kärlek till fikon. “På en resa längs den italienska kusten omgavs jag av doften av solmogna fikon vart jag än åkte”, säger Arnaud Winter. “Aromen från ett fikon från Puglia är lika unik som dess smak – ljuvligt söt med en nästan nötig känsla. Det är den perfekta sommardoften, och nyckelingrediensen i den här doften.”

För att komplettera doften har de frodiga fikonen från Puglia fått stöd av ett urval expertvalda ingredienser. Tillsammans skapar de en sommardoft med balans och kontraster. Den svala krispigheten i toppnoterna kommer från friska gröna noter, bland annat vinblad och krokus. De fångar den fräscha känslan av ett fikusträd som står i havsbrisen. I hjärtnoterna finns ett finstämt blomsterelement, med feminina toscanska rosor. I basen av doften hittar du de varma och beroendeframkallande noterna av sensuell ambra och ekträ. Det är den perfekta känslokittlande resan som tar dig genom sommaren. Finstämd men ändå rik på subtila aromer.

Utöver Eau de Toilette kan du bygga upp flera lager av doften så att den håller så länge du vill – allt i sofistikerade förpackningar, inspirerade av toscanska tyger. Är du redo att ta första steget på resan?

Italian Summer Fig lanseras den 14 juli och består av:
– Eau de Toilette, 50 ml / 295 kr
– Fragrance Mist, 100 ml / 195 kr
– Shower Gel, 250 ml / 135 kr
– Body Lotion, 250 ml / 175 kr
– Body Cream, 200 ml / 210 kr

The Fragrance Collection
En spännande och modern doftkollektion – trendig, feminin och åtråvärd.

De nya vackra och mångfasetterade flaskorna illustrerar de olika tidszonerna i världen, och varje kartong inkluderar en traditionell design från den region doften kommer. Den har sedan fått en modern spinn för att spegla The Body Shops internationella stil. Var och en för sig är de vackra, men som en kollektion… Då pryder de sin plats var som helst.

Varje doft är baserad på en traditionell ingrediens från några av världens vackraste områden. De har skapats av några av världens bästa parfymörer. The Body Shop söker jorden runt efter de bästa naturliga ingredienserna och skördar dem när de doftar som mest – allt för att förhöja dina sinnen och få dig att må bra.

Japanese Cherry Blossom
En finstämt fruktig blomsterdoft som på ett ögonblick för dig till en spektakulär Hanami-scen (den japanska traditionen att njuta av blommande körsbärsträd) i en trädgård i Tokyo. Tusentals blommor handplockas, och blombladen kallpressas för att utvinna doften. De framstående parfymörerna Arnaud Winter och Constance Georges-Picot kombinerade den finstämda och ömtåliga doften av körsbärsblom med söta toner av magnolia och japansk ädelcypress för att skapa en vacker version av den sällsynta doften av körsbärsblom.

Indian Night Jasmine
En kraftig och varm ‘floriental’. Den här doften fångar essensen av nätter i de fantastiska trädgårdarna i Kashmir – när den dekadenta jasminen sprider sin mest berusande doft. Genom att handplocka dem precis då är det möjligt att fånga den äkta skönheten hos den här fantastiska blomman. Parfymörerna Arnaud Winter och Constance Georges-Picot har gett den djup med mäktiga noter av sandelträ. Resultatet är en verkligt berusande doft.

Atlas Mountain Rose
En daggig och kryddig blomsterdoft som på ett kick teleporterar dig Dadesdalen i Marocko.De gamla berberna hade rätt, och de halvt utslagna rosorna skördas i gryningen, när de är som friskast.Den erkända parfymören Domitille Bertiers kännetecken är de oväntade vändningarna, och i den här doften har hon ställt den klara doften av fräscha handskurna rosor och svarta vinbär mot varma kryddor.

Fijian Water Lotus
En sprudlande blommig marindoft som friskar upp och får dig att drömma om Fijis klara vatten. Vattenlotus blommar bara på tidiga morgnar, så det är då de kan handplockas. Sedan skiljs blombladen av för hand innan de ångdestilleras. Den berömda parfymören Veronique Nyberg är känd för sin förkärlek till att använda vita blommor i sina skapelser, och här gör hon de vattenväxande vattenlotusarna riktig rättvisa. De får sällskap av sprudlande fräsch mandarin och lite havssälta. Resultatet är en sofistikerad doft med anstrykning av ljuvligt hav.

Varje doft finns tillgänglig som eau de toilette och ett urval av ljuvliga kroppsvårdsprodukter. Alla innehåller naturliga extrakt från handplockade ingredienser.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login