Skönhet | Kérastase Thérapiste ger ditt hår en andra chans

Av den 18 maj, 2015

För de flesta kvinnor är det viktigt att ha ett levande hår, det är symbolen för deras kvinnlighet. Ändå utför de icke skonsamma behandlingar dagligen. Till slut upplevs deras skadade och överbearbetade hår livlöst och oåterkalleligt. Kérastase tänjer på gränserna för kunskaperna om skadat hår.

I många år, har vi ansett att håret viktigaste komponenter är uppbyggda av intercellulärt bindmedel och keratin. Ceramider är specifika lipider som är viktiga för sammanhållningen av det intercellulära bindmedlet i fjällskiktet och i cortex. Ceramider säkrar sammanhållningen av hårets externa lager och förser håret med ogenomtränglighet, sammanhållning, motståndskraft och glans. Keratin är en essentiell hårkomponent. Det är ett protein uppbyggt av 18 aminosyror som skapar hårets sammanhållning i form av keratin. Det representerar hårets inre ryggrad. Efter 15 års forskning och tack vare en ny mätmetod har L’Oréal research fått en bättre insikt och förståelse för hårets olika komponenter. Denna metod ger oss möjlighet att gå djupare in i hårstrået än tidigare varit möjligt.

KAPs är mikroproteiner som sammanlänkar och binder ihop keratinet. Kunskapen om att KAPs existerade i hårstrukturen har man sedan tidigare men man har inte haft kunskapen om hur många de är och hur viktiga de är för den inre strukturen i håret. KAPs finns endast i hår. De existerar ingen annanstans i kroppen. Det är därför de kan uppfattas som proteinets signatur i håret. Ett naturligt hår innehåller många KAPs. Men när håret är/blir skadat försvinner KAPs och strukturen kollapsar. KAPs är de komponenterna som försäkrar hårets inre sammanhållning.

En sofistiskerad exepertis: erosionskala

Erosionsskalan är en vetenskaplig skala där 4 nivåer korresponderar till olika grader av skador på håret. Tack vare vår forskning är det nu möjligt att ge en bättre och effektiv lösning till ett mycket skadat hår.

Mekaniska aggressioner 1-2 (skadat hår)

  • 1. Vissa fjäll är resta och separerade och hårets yta är allt mindre smidig.
  • 2. Fjällen är helt öppna och separerade.

Mekaniska och kemiska aggressioner 3-4 (mycket skadat & överbearbetat hår)

  • 3. Hårets yta är i oordning. Den inre strukturen (cortex) av håret är synlig.
  • 4. Den inre strukturen (cortex) av håret är skadat och totalt eroderat.

Teknologisk innovation

Kombinationen av Fibra-KAPTM och extrakt av uppståndelseväxten är en innovativ sammansättning som kompenserar för hårets förlorade KAPs och återaktiverar dess verkan. Myrothamnus Flabellifolia eller ”uppståndelse växten” är känd för sin förmåga att överleva nästan fullständig uttorkning och kan återvända till livet efter 10 år efter att nästan varit död. För första gången har Kérastase utvunnit extrakt ur denna dyrbara och sällsynta växt. FIBRA-KAP™ teknologin innehåller FIBRA-KAP™ som är inspirerad av KAPs struktur, molekylen SP 94 som ger näring och energi, 6 aminosyror; Arginin + Serin + Glutaminsyra + Glycin + Prolin + Tyrosin samt ett veteprotein derivat som återställer hårets skadade delar; mjukgör hårets yta och återställer dess jämnhet.

Ger ditt hår en andra chans

Kérastase Resistance Thérapiste är den 1:a reparerande vården för mycket skadat och överarbetat hår. Thérapiste reparerar håret, förseglar topparna, ger glans och en silkeslen känsla till ditt hår.

Bain Thérapiste – vård som förnyar hårets kvalitet

Rek pris – 299 kr

Det 1:a creme-schampot med en gelé textur, för att svepa och skydda in varje hårstrå under schamponeringen. Reducerar friktionen på håret. Håret återuppbyggs, blir mjukt och glansigt. För mycket skadade och överbehandlade hår – (erosionsskala 3-4). För alla hårtyper (fint, medium, eller tjockt).

Applicering

Skölj igenom håret. Fördela 5 ml av Bain Thérapiste (ca 1 tsk), arbeta upp texturen i händerna och applicera i en stjärnformation på hårbotten. Tillsätt vatten och arbeta upp ett lödder. Massera varsamt. Fördela ytterligare 5 ml av Bain Thérapiste, arbeta upp texturen i händerna och applicera i längder och toppar. Massera och skölj utan att skapa friktion. Upprepa detta vid den andra schamponeringen.

Soin Premier Thérapiste – vård som förnyar hårets kvalitet

Rek pris – 309 kr

Den 1:a vården som agerar som ett vårdande skydd för håret före schamponering. Dess mjukgörande textur reparerar håret samtidigt som det inte tynger ner. För mycket skadade och överbehandlade hår – (erosionsskala 3-4). För fint hår.

Applicering

Applicera produkten på fuktigt hår före Bain Therapiste.

Massera i längder och toppar. Verkningstid 2-3 minuter. Emulgera och skölj noggrant.

Masque Thérapiste – vård so förnyar hårets kvalitet

Rek pris – 399 kr

Den 1:a vårdande inpackningen som agerar som ett SOS bandage. Håret repareras på djupet vid sin kärna och återfår sin styrka och elasticitet. Håret blir förstärkt och vitaliserat. För mycket skadade och överbehandlade hår – (erosionsskala 3-4). För tjockt hår.

Applicering

Applicera i nytvättat, handdukstorkat hår. Massera i längder och toppar. Låt verka i 5 minuter. Emulgera och skölj noggrant.

Serum Thérapiste – vård som förnyar hårets kvalitet

Rek pris – 339 kr

Ett dubbelserum som är anpassat för både fina som tjocka hår. Skyddar håret mot värme (upp till 180° C) som repareras på djupet vid sin kärna. Håret blir omedelbart reparerat, återuppbyggt och får en perfekt yta. Håret skyddas mot värme och gör föningen 2x snabbare. Förseglar och läker omedelbart hårets toppar. För mycket skadade och överbehandlade hår – (erosionsskala 3-4). För alla hårtyper (fint, medium och tjockt hår).

Applicering

Kan användas i fuktigt hår, eller som avslutning på torrt fönat hår. Applicera endast i längder och toppar. Leave-in.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login