Skönhet | Äntligen en svensk makeupbok

Av den 16 maj, 2015

Äntligen en svensk makeupbok – full av inspiration för kvinnor i alla åldrar.

Mia Högfeldt är en av Sveriges mest erfarna makeupartister. I den nya boken ”Makeup” delar hon med sig av sina bästa knep och råd för kvinnor i alla åldrar, alltifrån olika sminkningar och oumbärliga verktyg till hur du vårdar och tar hand om din hud så att den håller sig vacker längre.

Mia Högfeldt har varit makeupartist i 25 år och sminkat många av våra svenska artister, programledare och skådespelare inför modereportage, teveprogram och galor. Sminka fram, inte över, är Mias devis.

En makeup ska framhäva och stärka en person, inte dölja ansiktet under lager av smink. För mig är det viktigast att makeupen boostar ditt självförtroende, säger Mia.

Jag vill dela med mig av allt jag lärt mig under mina år i branschen. Om vad som funkar form- och färgmässigt, om produkter och teknik och hur du hittar det som passar just dig.

I den nya boken ”Makeup” visar hon hur en enkel, naturlig sminkning till vardags kan göra stor skillnad, trots att den knappt syns, och hur du kan ta ut svängarna när det är fest utan att känna dig spacklad.

Här finns exempel på olika typer av makeuper för olika tillfällen, allt från 5-minutaren till vardags till en sotad sminkning till lördagens fest, eller en 60-talssminkning med eyliner och lösögonfransar för det lilla extra. Steg för steg-bilder och beskrivande texter gör det lätt att lyckas.

Mia ger också råd om hur du vårdar och tar hand om din hud i olika åldrar, hur du hittar fram till just din hudtyp och hur du utifrån det kan välja rätt ton på underlagskräm, puder och rouge. Men också hur du lägger makeup på ögon, bryn och läppar och väljer konsistens och färg efter vad som passar just dig. Och en genomgång av olika typer av sminkverktyg – vilka är oumbärliga i sminkväskan?

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login