Skönhet | 7 saker du kan göra inför bikinisäsongen

Av den 12 maj, 2016

Nu när våren närmar sig är det dags att börja tänka på bikinisäsongen.

Blev du precis lite nervös? Du behöver inte oroa dig för att ta på dig baddräkten om du planerar lite innan sommaren och förbereder dig på att bära bikini. Det kommer bli helt smärtfritt!

Om du börjar använda dessa smarta tips och trick i vardagen redan nu kommer du se fantastisk ut i din baddräkt när sommaren inleds. De flesta kommer passa dina befintliga vanor, så vad väntar du på?

Ha ett mål
Oavsett om du vill gå ner några kilo, få en fastare rumpa, eller bara ha ett allmänt mål är det första steget att slå fast ditt mål. När du väl har satt ett mål (t.ex. ”jag vill gå ner fem kilo innan juni”) kan du bryta ner det i mindre, mer hanterliga bitar för att arbeta med det varje dag och vecka (t.ex. ”jag vill gå ner ett halvt kilo varje vecka”) och nå ditt mål innan sommaren. Du kan simma med dina vänner eller gå på strandfester där du bär din baddräkt.

Ät fler färska råvaror
Äter och dricker du fortfarande som under jullovet? Då är det dags att göra måltiderna lättare med hjälp av fräsch mat. Tänk på 50/50 när du lagar mat. Sikta på att fylla hälften av tallriken med frukt och grönsaker, och den andra hälften med en kombination av smalt protein och hälsosamma fetter. Alla varor med ljusa färger kommer göra dig mätt (tack, fibrer!) och ge dig massvis av näring på väldigt få kalorier.

Vätska, vätska, vätska
Att dricka vatten är en bra vana att börja med direkt, eftersom det gör att huden strålar, du blir mättare, och minskar uppkomsten av celluliter. Istället för att dricka läsk eller juice kan du ha gurkskivor, citron eller frusna bär i vattnet. Det ger vattnet en god smak och levande färg, vilket kommer uppmuntra dig att dricka mer under hela dagen.

Hitta en träningskompis
Att komma i form inför sommaren är mycket roligare tillsammans med en kompis – eller till och med en grupp kompisar! Hitta en kompis att träna med, och bestäm var och när ni ska träna varje vecka för att göra det lättare att hålla er till målet. Att ha den här sortens stöd kommer hjälpa dig behålla din motivation, så att ni båda kan uppnå era mål.

Påminnelse: uppdatera din spellista
Musik är en jättebra motivation, men man tröttnar snabbt på sin vanliga träningsmusik. Sätt en påminnelse (på din smartphone, dator eller i din kalender) att uppdatera din spellista varannan vecka för att upprätthålla energin under dina träningspass ända fram till sommaren. Se till att ha låtar med ett högt tempo för att motiveras av musiken, och ta med några av de bästa sommarlåtarna för att påminna dig om ditt slutgiltiga mål.

Lägg till fem minuters träning varje vecka
Alla har fem minuter över, inte sant? Börja lägga till fem minuter på dina träningspass redan nu – oavsett om det innebär att du tillbringar extra tid på konditionsmaskinerna eller om du kör ett till set styrketräning. Fem minuter kanske inte verkar så omvälvande, men om du börjar redan nu kommer alla de där minuterna (och kalorierna) definitivt göra skillnad.

Fönstershoppa
Även om du inte är redo för en bikini just nu kan du hitta träningsmotivation genom att leta online eller i butiker efter en ny baddräkt som kan smickra din form och ge dig självförtroende. Du kan även skapa en motiverande plats på Pinterest med bilder på fina bikinis, hälsosamma recept, och träningspass du vill prova. Det här kommer definitivt hjälpa dig på vägen mot dina sommarmål! I Sverige finns det många moderiktiga bikinis till bra sidor på webbplatser som nelly.com and vogeni.se.

Under bikinisäsongen kan du med fördel njuta av Sveriges korta sommar genom att köpa några bikinis på internet.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login